Den store finalen

Det har bygget seg opp siden semifinalene der Bayern og Roma røyk ut. I Kiev skulle det avgjøres hvem som var årets beste lag i Europa. Dessverre ble det et antiklimaks, først og fremst fordi Mohammad Salah ble skadet allerede etter 20 minutter i en dull med Sergio Ramos. Det er tre spillere vi vil huske fra denne kampen, innbytter Gareth Bale, keeper Loris Karius og nevnte Ramos. Ramos som igjen viste fram sine dirty tricks, dirty nok til å sette Liverpool ut av balanse. Først ved å låse armen til Salah i en duell som endte med at årets spiller i Premier League måtte kaste inn håndkle med en ødelagt skulder.

Trolig er også VM i sommer spolert for egypteren. Det er ikke tilfeldig at Ramos senere løper rett på Liverpool-keeper Loris Karius med albuen, mens ballen er et helt annet sted. Det ser ikke pent ut, Karius blir oppgitt og sint, og et par minutter etter gjør han en av tidenes største keepertabber ved å kaste ballen i Karim Benzemas høyrebein. Eller igjen da Ramos sklir uten at noen er i nærheten av ham, med Sadio Mané en meter unna. Ramos skjønner at ballen forsvinner fra ham, han må finne på noe og instinktet forteller ham at han skal ta seg teatralsk til ansiktet og kaste seg ned, som for å signalisere at han er truffet av et eller annet, og Sadio Mané kunne jo kanskje fått et gult kort. Som det skjedde med Juan Cuadrado i finalen mot Juventus i fjor. Ramos kastet seg inn i en knallhard takling, Cuadrado reiste seg og ga Ramos en ørliten dytt. Forsvarskjempen kastet seg ned, rullet langs sidelinjen og dommer Felix Brych lot seg lure. Cuadrado ble feilaktig utvist på grunn av Ramos usportslige opptreden. Beklager, vi orker ikke slikt.

Også Loris Karius da, keeperen som ga bort to mål, avkledd på den største fotballscenen og mest ensom i verden lå han der. Dette var trolig farvel til Liverpool. Karius’ to tabber er noen av de verste man kan se på en fotballbane, og på toppen to stykker i samme kamp. Så var det utskjelte Gareth Bales brassespark til 2-1, kanskje den fineste perlen i finalehistorien. Bale fullførte med 3-1, men det var Karius sin feil. Liverpool var best før Salah måtte ut. Etter det forandret kampen karakter, og det beste laget vant. Men med maks flaks kunne også Liverpool vunnet. Uten keepertabbene til Karius og et stolpeskudd som like godt kunne gått inn, hadde  lagene skiftet plass. Men slik er fotballen. Hvis og dersom er irrelevant for historiebøkene.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler