Sitt stille!

Oslo Børs stuper i takt med nedgangen i andre børsmarkeder verden rundt. Pr 6. desember må vi tilbake til 8. februar 2016, altså for neste tre år siden, for å finne et større fall.

Da var oljeprisen 30 dollar fatet. Nå er den 60. Aksjestrategene tror ikke nødvendigvis vi har sett bunnen ennå.  Den globale økonomien svekker seg, samtidig som det er mye uro, blant annet knyttet til handelskrigen mellom USA og Kina og usikkerhet omkring oljeprisen.

Dette har vi imidlertid vært med på før, og den store feilen småsparere gjør hver gang, er å la panikken ta tak. Et tap er ikke reellt før det er realisert. Alle med aksjer bør inntil videre sitte stille i båten. DNB mener at  fallet ikke er høyere enn hva som er normalt.  – Vi tror dette er en korreksjon innenfor det som er normalt,  gitt den kraftige oppgangen tidligere i år. De siste dagene har vært preget av oljepris og Opec, samt handelskrigen, sier Paul Harper DnB Markets.

I tillegg til de problemene vi har skissert ovenfor, kan pågripelsen av finansdirektøren i det kinesiske teknologiselskapet Huawei i Canada for utlevering til USA forsure forholdet mellom Kina og USA ytterligere, påpeker Erik Bruce i Nordea Markets. Det er urolig sjø, da er det lurt å sitte stille. 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler