NY HENDELSE OPPRØRER

Podenco-hundene blir ofte utsatt for stygg behandling under jakt.

Spania har et generelt problem med grusomheter mot dyr. De tusenvis av hunder som er blir bundet og plaget i skoger over hele landet, opprører stadig flere. Denne grusomme jakthundkulturen kaster et dårlig lys over Spania.  Bruk av sosiale medier har ytterligere forsterket motstanden mot overgrepene. Her er den siste: Dyre-rettighetsgrupper og politiske partier har reagert med sinne over en viral video med 12 jakthunder og en hjort som faller utfor en klippekant, under en jakt i Herreruela, en kommune med 350 innbyggere i den spanske provinsen Cáceres. Jaktbransjen har i mellomtiden uttalt at hendelsen var en “uheldig og isolert ulykke.”

Pacma, et spansk politisk parti som er opptatt av dyrerettigheter, miljøvern og sosial rettferdighet, var blant de organisasjonene som har delt videoen, som varer i et minutt. “Grusomme bilder!” Gruppen skrev i en tweet. “12 hunder og en hjort blir jaget av jegere og faller utfor en klippe mens skuddene faller. Nok er nok! Det er ingen grense for jegeres grusomheter.“  Det spanske kongelige jaktforbundet (RFEC) har bekreftet at hendelsen fant sted i Herreruela, og beklaget denne “ulykken som  fant sted i et farlig område”. RFEC la til at “umiddelbart etterpå, ble de involverte hundene behandlet av veterinærer på stedet og på veterinærklinikker.” Foreningen ga ikke mer informasjon om tilstanden til dyrene. 

En nestleder fra det spanske  partiet  Equo, Juan López Uralde, skrev på Twitter at han ikke kunne forstå hvordan folk kunne “nyte” denne aktiviteten, mens partiet hans ba om at det måtte bli konsekvenser. Generalsekretæren til det venstreorienterte partiet Podemos, Pablo Iglesias, kritiserte også hendelsen og kalte de ansvarlige for det som skjedde “kriminelle”. “La oss avskaffe dette en gang for alle og straffe de som er skyldige,” la han til.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler