Kompetanseheving på Fysiakos

 

11 fysioterapeuter var samlet da Fysiakos for 3. gang arrangerte kurs i ortopedisk medisin (OMI) første uken i desember. Tema denne gangen var hofte og kne- diagnostikk og behandling. 

Kompetanseheving er viktig, sier Miriam Kristiansen, som er daglig leder av Fysiakos Fysioterapi. Kursholder var som tidligere Are Ingemann, en av grunnleggerne av kursrekken i Norge.  

Undersøkelsesmetodikken

admodumCyriax er en metodisk analyse av pasientens symptombilde, samt en klinisk undersøkelse som leder til en spesifikk diagnose basert på kliniske bilder for de fleste muskel og skjelettskader. Det vil si at det kontraktile vevet, slik som muskel, musklenes overgang, sene og tenoperiost, blir testet ved isometriske tester hvor du tester for smerte og styrke. Formålet er å bringe fram en raskere og mer presis diagnose, noe som igjen forkorter behandlingstid og sykemeldingsperioder. 

OMI har siden 1986 hatt kurs i Norge, og nå også i Albir. Det har vært lagt vekt på relativt små desentraliserte kurs/moduler, som går over en tidsperiode på minimum fire år med basiskurs og videregående kurs.  

Disse kursene har vært tverrfaglige hvor leger og fysioterapeuter undervises sammen. Under praktisk undervisning vektlegges injeksjon og manipulasjonsbehandling for legene, mens fysioterapeutene lærer spesifikk friksjonsmassasje, mobilisering og manipulasjonsbehandling.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler