Real Madrid i tvilsomt lys

Real Madrid-stjerne Sergio Ramos

Sergio Ramos avla i all hemmelighet en dopingprøve  etter Champions League-finalen for halvannet år siden. I høst var lagkapteinen involvert i enda en sak. Første gang slo testen ut på et forbudt stoff, definert som en såkalt «AAF», eller «adverse analytical finding».

I en egen rapport sendt til FIFA, tok laglegen til Real Madrid på seg skylden for det som hadde skjedd: «Ramos var uskyldig. Det var meg, sa legen». Den andre gangen nektet Ramos å etterfølge en klar beskjed fra en dopingkontrollør i garderoben til Real Madrid. Siden UEFA valgte å tro på forklaringen til Real Madrid og Sergio Ramos, unngikk 32-åringen en potensiell utestengelse fra all idrett i flere år, i motsetning til Therese Johaug, der det ikke hjalp uansett hvor mye legen påtok seg skylden. Sergio Ramos gikk fri. Han fikk ingen straff, selv om han ble tatt med et forbudt stoff i kroppen. Det spanske antidopingbyrået spilte med: “etterforskningen viste ikke resulterte bevis på at det hadde foregått brudd på dopingreglene”.

I en annen episode, kom daværende Madrid-spiller Cristiano Ronaldo i søkelyset. Den svært kontroversielle episoden fant sted i Madrid 1. februar i fjor. Da hadde to dopingkontrollører fra UEFA kommet på uannonsert besøk til Real Madrids treningsfelt. Oppdraget var å ta blodprøver av klubbens spillere. Ronaldo reagerte med å lage et voldsomt oppstyr. Situasjonen ble så kaotisk at UEFA så seg nødt til å sende en egen rapport angående oppførselen. Situasjonen gikk fra vondt til verre. Etter at Ronaldo og den tyske landslagsspilleren Toni Kroos hadde avgitt dopingprøver, dukket det plutselig opp medisinsk personell fra Real Madrid, som selv foretok dopingkontrollen av de åtte siste spillerne, skriver UEFA.

Det er et åpenbart brudd på reglene om hvordan dopingkontroller skal foregå. Episodene har blitt kjent via Football Leaks, den enorme datalekkasjen som har sitt utspring i Der Spiegel, som fikk seg overlevert  70 millioner dokumenter, hvor flere av dem avslører langt mer enn hva fotballedere og spillere setter pris på. Forøvrig ble historiene om Ramos og Ronaldo kjent for offentligheten kort tid før Real Madrid gikk ned med flagget på halv stang i Eibar. 0-3 tapet for lilleputten fra nord, stadfestet ytterligere hva Real Madrid opplever denne høsten der alt er så bratt.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler