Barn og unge i Sjømannskirken forbereder seg til jul

Juleforberedelsene  i Sjømannskirken i Albir er i full gang.  Allerede i november holdtes det  julemarked, et av årets høydepunkter. 

Besøk av konfirmantene i Callosa i forbindelse med ”Callosaaksjonen”

Den 4. desember gjennomfører konfirmantene, som skal konfirmeres neste år, sin innsats før jul. Gjennom Sjømannskirken skal de bidra med 1000 € til ”Callosaaksjonen”, og dermed hjelpe de trengende i Callosa d´En Sarrià.  

Det har blitt en årlig tradisjon at konfirmantene samt ungdomsprest og ungdomsarbeider  går på handletur sammen med Karin Eickel-Hermanrud fra ”Callosaaksjonen”. Dette skjer igjen 4. desember, i år ledsaget av sjømannspresten Gjerulf Kristoffer Noddeland, ungdomsarbeideren Arne Nilsen Berge og noen foreldre. Etter innkjøpet kjøres matvarene opp til Callosa, hvor de blir mottatt  av den katolske presten Ricardo García og noen frivillige damer fra Caritas. 

Deltakerne fra Sjømannskirken vil motta informasjon fra presten Ricardo om situasjonen til de trengende i Callosa og om velferdsarbeidet til Caritas. Erfaring har vist at mange spørsmål blir stilt av konfirmantene, som viser seg svært interessert og involvert. Målet med besøket av konfirmantene i Callosa er å bevisstgjøre om nøden og behovet i området og å vise aktiv kristen innsats for de trengende.  I tillegg styrkes samtalen og samarbeidet mellom den protestantiske og den katolske kirken, en broen som ble opprettet av ”Callosaaksjonen”.

Barnas julekonsert

Fra 15. november  holder barna på med å lage julepynt til sin julekonsert 5. desember. Det  blir  fine julesanger som presenteres av Kor DeVille og Knøttekoret. Barneklubbene skal bidra med pynt og innslag. Alle er buden til Barnas julekonsert 5.12., kl. 18 i Kirkesenteret Albir. 

Julevandring

Og så kommer tiden til den årlige julevandringen, hvor barna blir en del av julefortellingen. De kler seg ut og blir til engler, hyrder, Maria og Josef og én skal ha rollen som keiser Augustus. Fra kunngjøringen av englene, innskrivningen i manntallet,  til besøket av krybben og kunngjøringen av den gode nyheten, – alt dette  skal oppleves gjennom julevandringen.

Som sjømannsprest Gjerulf Kristoffer Noddeland sier til Aktuelt Spania: ”Barna skal ikke bare høre julefortellingen, men oppleve julebudskapet.” Og hvert år er barna entusiastiske over julevandringen. 

11. desember, kl. 10  blir det julevandring med barna fra Den Norske Skolen Costa Blanca,  

12. desember, kl. 10.15 deltar barna fra den Norske Skolen i Albir, og 14. desember, kl. 11.00 holdes den siste julevandringen med den norske barnehagen. 

Alle julevandringene holdes på Kirkesenteret i Albir.

Adventstiden er forberedelse og spennende ventetid før jul for store og små!

 

AV: Karin Eickel-Hermanrud

Relaterte artikler