Den sjette Internasjonale Dagen i La Nucia arrangeres med 36 flagg

Den 7. april  holdes den sjette Internasjonale Dagen og La Nucia som lover som alltid et fargerikt program. Det er Bart Gommans, rådmann for utlendinger, som er ansvarlig for organiseringen av festen. Denne dagen er en viktig begivenhet for landsbyen La Nucia som teller 19000 innbyggere, hvorav 43% er utenlandske residenter. Alt i alt er det i La Nucia 85 nasjonaliteter. Den Internasjonale Dag gir mulighet til å bli bedre kjent med hverandre og med kulturen til naboen.

I pressekonferansen den 4. mars 2019 ble arrangementet presentert.  I år har 36 land bekreftet deltagelsen, blant annet Armenia, Argentina, Belgia,  Bolivia, Brasil, Bulgaria, Chile,  Colombia, Ecuador, India, Marokko, Norge, Senegal, Sverige, Tyskland, Ukraina og flere.  Nytt i år er Syria, Algeria og Vietnam som deltagende land.  Konsulene fra Holland, Norge, Sverige og visekonsulen fra Storbritannia skal også delta. Blant deltagerne er også representanter  for den internasjonale pressen fra Marina Baixa og forskjellige organisasjoner med sosial profil. Det blir en syv timers fest, fra kl. 11 til kl. 18, med et non-stop program med musikk, dans og andre forestillinger. Det tilbys kunsthåndverk, informasjon og gastronomiske godbiter. Og helt sikker blir det en fantastisk stemning.

Kl. 11 blir det  ”El Desfile de Naciones”, en stor åpning med deltagerne fra 36 land, alle i fargeglade bunader, og i år  har  Russland  en folkedansgruppen i front. Hvert år er det et annet land som leder åpningsseremonien. I 2018 var det Georgia, i 2017 Irland, i 2016 Bulgaria, i 2015 Senegal og i 2014 Skottland. Spania blir presentert av  Els Majorals 2019 ”La Traca” fra La Nucia  og fiestadronningen  av La Nucia Jero Arranz og  hennes fiestadamene.

”I fjor teltes mer enn 11.000 besøkende og i år håper vi på enda flere besøkende”,  sa ordfører Bernabé Cano under  pressekonferansen.  Han satser på integrasjon. Dette gjenspeiles i det omfattende tilbudet for utenlandske residenter i La Nucia som blant annet språkkurs, aktiviteter og muligheter til konsultasjon for utlendinger.

Den Internasjonale Dag  2019 La Nucia holdes søndag, 7. april,  fra kl. 11 til 18 i idrettshallen i sportsanlegget  Camilo Cano. Gratis adgang.

AV: KARIN EICKEL-HERMANRUD

Relaterte artikler