Den 11. Internasjonale Dagen i Alfaz del Pí

I oktober måned skinner Alfaz del Pí med den ene kulturelle begivenhet etter den andre. Den 21. oktober feires den Internasjonale Dagen, i år for ellevte gang, for å vise byens multikulturelt preg.

Alfaz har 20000 innbyggere som er innskrevet i manntallet , og mennesker fra nesten 100 forskjellige  nasjoner beriker denne landsbyen med sin kultur og tradisjoner. Dette bør feires! Mer enn 50 nasjoner , foreninger og veldedighetsorganisasjoner skal bidra med sin kultur, gastronomi og folklore. I år blir Moldavia med for første gang. ”Målet er å bli kjent med hverandre og integrasjon”, understreker Martine Mertens, rådmannen for utenlandske residenter i Alfaz. Fra kl. 10.30 til kl. 17 tilbys et spennende program og sportsanlegget (Polideportivo municipal) forvandles til et fargerikt sted med godbiter for alle sanser: musikk, folkedans, gastronomiske smaksprøver fra forskjellige land, workshops og barneunderholdning. Et arrangementet for hele familien! Flere bord, stoler og parasoller enn før vil bli satt opp i år. Rådmann Martine Mertens snakker med entusiasme  om denne festen og forteller at hun som  selv er en utenlandsk resident, likte arrangementet lenge før hun ble rådmann i Alfaz-kommunen.

Hvordan er spanskkursene akseptert av utenlandske residenter, vil vi vite. ”Det er stor interesse for å lære språket, men ikke alle er varige. Det er ikke så lett for eldre mennesker, som bør lære et nytt språk i en alder av 75 år, de har veldig ofte store vanskeligheter og gir opp etter en liten stund. Derimot har utenlandske residenter som trenger spansk i jobben det lettere når det gjelder å lære seg språket. De praktiserer på jobben det de har lært”, forklarer Martine Mertens.

Var kampanjen ”Empadrónate” (Registrer deg i manntallet !) vellykket?, spør vi rådmannen. ”Ja, vi har nådd målet på 20000 innbyggere igjen, noe som sikrer oss i Alfaz flere finansielle midler fra regjeringen i Madrid. Det er penger som fordeles på alle borgere gjennom forbedret infrastruktur, mer sikkerhet og tjenester. Nå til høsten skal vi begynne med en ny kampanje for å holde og øke disse tallene. Hver borger teller ”, sier Martine Mertens. ”Velkommen til den Internasjonalen Dagen i Alfaz del Pí den 21. oktober!”

 

Tekst: Karin Eickel-Hermanrud

Foto: Rådhuset Alfaz del Pí

 

Relaterte artikler