Champions League og NIF

Barcelona slo Inter 2–0 med en skadet Lionel Messi på tribunen. Barcelona tok dermed et stort steg mot avansement i  en kamp hvor Barcelona dominerte fullstendig, og andre offensive spillere, som Luis Suárez, Philippe Coutinho, og ikke minst unggutten Arthur på midtbanen, viste at Barcelona har flere enn Messi å stole på. Manchester United tapte 1-0 hjemme mot Juventus, og sjelden har rødtrøyene blitt spilt mer ut. Juventus gjorde som de ville på Old Trafford. Jose Mourinhos lag har nå bare vunnet en av de syv siste kampene.

Et annet lag som sliter, men som fikk en oppmuntring denne tirsdagen var Real Madrid. Karim Benzema og Marcelo sto bak målene da Viktoria Plzen ble slått 2–1 på Santiago Bernabéu. Det brenner like fullt under føttene til hovedtrener Julen Lopetegui. Spekulasjonene går i spansk presse om hvem som skal etterfølge ham.

Vi har skrevet noen linjer om Norges Idrettsforbund de siste årene. Vi er ikke alene om å være skuffet over ledelsen der. Det er nå nesten like mange som har et dårlig inntrykk av NIF,  som de som har et godt inntrykk av organisasjonen,  30 mot 34 prosent. Til sammenligning var det i 2012 hele 11 ganger så mange som hadde et godt inntrykk av NIF som de som hadde et dårlig inntrykk, 66 mot 6 prosent. Disse 6 prosentene har altså økt til 30 prosent i 2018. Det er fem ganger så mange som i 2012. Det kommer fram i en måling gjennomført av IPSOS . De gjør nøytrale  målinger av organisasjoner, etater, offentlige institusjoner og bedrifter.  Idrettsforbundet har de siste årene vært i en rekke stridssaker, blant annet om OL og om åpenhet om sine økonomiske disposisjoner. Den siste tiden har det vært strid om NIF-styrets sene reaksjon på WADA/Russland-saken og til sist kom Riksrevisoren med kritikk av dårlige svar fra NIF til Kulturdepartementet om hva tippemidlene blir brukt til.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler