Biomagnetisme som behandling – hva er det?

Medisinsk Biomagnetisme er en naturlig behandlingsform som korrigerer og balanserer pH- verdien i kroppen vår, ved hjelp av magnetiske felt av middels styrke mellom 1000 til 20000 Gauss. Terapeuten legger magneter av motsatt polaritet på forskjellige punkter på pasientens kropp, for å balansere pH-verdien i de forskjellige organer og kroppsdeler. 

Ved å opprettholde riktig pH-verdi, vil homeostase oppstå slik at kroppen kan hele seg selv. Denne terapien stimulerer det normale immunsystemet, øker sirkulasjonen og oksygenmetning, normaliserer respons på betennelse og har mange andre positive effekter på kroppen din. Slik som søvnvansker, rygg- og muskelsmerter, mageproblemer, virus- og bakterie infeksjoner, lymfesystemet, mm. 

Det Biomagnetiske paret ble oppdaget av en lege, dr.  Isaac Goiz, i Mexico i 1988. Ved å gjenopprette den naturlige pH-balansen i kroppen, vil forskjellige mikroorganismer, slik som virus, sopp, bakterier og parasitter kontrolleres av kroppens naturlige forsvar. Dr. Goiz avslørte at det er mulig å gjenvinne en sunn metabolske tilstand ved bruk av Biomagnetiske felt av middels styrke, fremstilt ved hjelp av magneter på 1000-4000 Gauss. Ved å plassere Biomagnetiske par på bestemte deler av kroppen, gjenoppnås det en normal pH-verdi i dette området, og når dette skjer, kan patogene mikroorganismer ikke overleve. Cellene blir sunne, og kroppen begynner å hele seg selv. 

Kroppene våre består av mer enn 65% vann, og bør har en pH-balanse på rundt 7,3 som må opprettholdes hvis vi skal holde oss friske. Er der en ubalanse, vil vi raskt bli syke. Ved hjelp av Biomagnetiske Par kan man gjenopprette kroppens naturlige pH-balanse i lever, lunger, bukspyttkjertel, nyrer, muskler, ledd, mage, tynntarm, tykktarm, etc., slik at disse organene igjen vil begynne å fungere optimalt. 

Behandlingen er mye brukt i Sør-Amerika, og den undervises på forskjellige universiteter. I Europa tilbys dette som ett fag på Universitet i Madrid.  På lokale sykehus i Chile og Ecuador brukes denne behandlingen av leger parallelt med tradisjonell medisinsk behandling.

Behandlingen består vanligvis av 2-5 behandlinger, og det er umulig å fortelle på forhånd hvor mange behandlinger som kreves. Generelt kan små komplikasjoner sies å bli korrigert raskt,  mens store helsemessige utfordringer som diabetes krever flere behandlinger avhengig av hvor lenge du har hatt det. Medisinsk Biomagnetisme kan også brukes preventivt, for eksempel at man foretar en balansering og en detox for å unngå sykdom.

Behandlingen foregår ved at pasienten ligger på rygg med alle klærne på, og det plasseres magneter på de ulike kroppsdeler. Behandlingen er helt smertefri, og tar ca 1-1,5 time. Studier av 160 000 behandlinger, viser at denne behandlingsformen er uten bivirkninger.

Litt historie 

Naturlige magneter er blitt brukt i terapi i mange gamle kulturer av romere, kinesere, persere, arabere, indiere og egyptere. Historien forteller også at Kleopatra, sov med en sten med magnetiske egenskaper festet til pannen for at aldringsprosessen skulle gå saktere. Aristoteles skrev også om naturlige magneters healing effekt. Mange forskere har opp igjennom tiden forsket på magnetens egenskaper som hjelpemiddel til helse, avslapning og smertelindring. I det første århundre etter Kristus, snakket Pliny the Elder, en romersk historiker, om hvordan kurere øyeproblemer med magneter.

Noen tiår senere, anbefalte den kjente fysikere Galen, at man kunne bruke magneter til å kurere forstoppelse og andre smertefulle lidelser. Det ble blant annet anbefalt å gå med en med en liten magnet knyttet rundt halsen for å kurere hodepine. I det sjette århundre etter Kristus, brukte Alexander fra Tralles, magneter for å kurer leddsmerter. Noen hundre år senere ble magneter også brukt i behandling av depresjon.

I det 16. århundre argumentere den kjente legen Paracelsus, for bruken av magneter for å balansere PH-verdien i kroppen ved å legge de motsatte polariteter (+ og -) på forskjellige punkter. Dette arbeidet ble godt dokumentert. Paracelsus var også en av de første til å fremme standpunktet om at jorden er som en stor magnet. Senere kom den kjente legen Franz Anton Mesmer med en teori, som nå blir kalt mesmerisme. Mesmer mente at det fantes en universell grunnkraft som kan forklare fenomener som magnetisme og elektrisitet, samtidig som den påvirket menneskers velvære.

 

AV: Line Olsen, Terapeut i Biomagnetisme Par

Relaterte artikler