Ta vare på synet ditt

Du bruker øyet ditt hele tiden fra du står opp til du legger deg, men tenker bare på øynene når du har problemer. Det er veldig feil! Du trenger daglig omsorg for å forebygge  infeksjoner og allergier og til og med meget alvorlige skader.

10 TIPS for å bevare synet ditt som en tenåring:

EN gang pr år … Det er ikke for mye. Hvis du besøker din optiker minst 1 gang i året, kan du forhindre makuladegenerasjon, glaukom og andre problemer, noe som gjør det lett å foreta  medisinske og kirurgiske behandlinger, fordi sykdommen blir veldig tidlig oppdaget og behandlingene kan stoppe utviklingen. Hos barn kan vi sjekke dem fra fødselen, men hvis peadiatrisk dr. ikke sier det motsatte, kan du sjekke synet deres fra 3-årsalderen og hvert år.

Ta en titt på maten:  Vår naturlige mat må inneholde vitamin A og D, magnesium og lutein for å beskytte netthinnen. Men dette er ikke nok, og vil ikke erstatte visuelle revisjoner. Du kan inkludere grønnsaker som gulrot, men det kan være nødvendig med vitaminer i kostholdet ditt, som inkluderer lutein.

Ta vare på brillene dine. Det er ingen en god ide å bruke briller med riper og dårlig sikt. Brillene er din hjelper for synet ditt og er viktig del av dine visuelle hjelpemidler. Det er viktig å ikke rengjøre med produkter beregnet for generell rengjøring som skraper opp glasset. Du må kjøpe disse spesifikke produktene i optikkbutikker.   

Antirefleks er ikke luksus. Denne behandlingen letter arbeidet ditt, når du kjører og leser. Spesielt hvis brillene er sterke, får du mye ekstra refleksjoner som gjør at hjernen din jobber for mye og blir sliten.

Maximal hygiene med kontaktlinser.  Kontaktlinser trenger en daglig hygiene for å være klar til å sette på øynene. Du må følge instruksjonene hvis du ikke vil risikere en infeksjon. Spesielt kvinner trenger å fjerne sminke forsiktig.

Solskinn selv i vintertid.  Bruk optiske solbriller, så er du beskyttet, nødvendig også når du tror at solens stråler er myke.

Sett skjermbildet ditt langt fra deg. Du bør ikke se på TV nærmere enn  2 meter fra deg og dataskjermer og bærbare datamaskiner minimum 50cm. I dag er det umulig å leve uten elektroniske enheter, men vi har egentlig ikke total informasjon om effekten på øynene våre.

Bruk aldri telefonen uten lys. Når vi bruker TV eller telefon i mørket, sender vi til hjernen annen informasjon, sentraldelen er aktivert for å finne lys, og et perifert område aktiveres på grunn av mørket. Resultatet er en ekstra forstørret pupilstørrelse og for mye UV-lys inn i øynene.

Motvirk tørre øyne. Ha alltid øyedråper i lommen. Du kan finne dråper spesifisert for hvert problem, inkludert  type tørre øyne, men også for  flere lidelser som kløe, irritasjon, allergi osv.

Oftere kontroll – bedre utsikter. Mange sykdommer utvikler seg etter 40 år. Glaukom (Grønn stær), høyt blodtrykk eller kolesterol kan påvirke  øynene dine direkte. Du kan forhindre det hvis du gjennomfører en årlig undersøkelse hos din optiker. Du finner alle disse visuelle behandlinger og produkter i OPTIVISION ALBIR, Cami Vell D’Altea 33. Albir.

Og glem ikke 20/20- regelen: HVIL ØYNENE I 20 SEKUNDER FOR HVER 20 MINUTTER DU ARBEIDER. Spar øyemusklene!!

Relaterte artikler