Spania presser EU

EU kan komme til å bøye seg for Marokkos krav om økonomisk hjelp til de økende utfordringene langs Middelhavet etter at spanske myndigheter presset EU til å gi etter,  ifølge MWN. 

El Pais skrev mandag at spanske myndigheter gjentatte ganger har videreformidlet Marokkos bekymringer angående migrantsituasjonen rundt Middelhavet til EU-kommisjonen. Og at EU «gjør klar en umiddelbar respons» etter som Spanias tone rundt saken drastisk har hardnet. Diplomatiske kilder nektet å avsløre beløpet som EU vil gi til Marokko, men El Pais estimerer at «det vil bli i overkant av 30 millioner euro», som er litt mer enn Marokko får i støtte i dag. Videre sier kilden til El Pais at «Marokko revurderer sin status som ansvarlig partner i krisen, men anser at en respons på problemene burde være basert på felles ansvar».

I august besvarte presidenten i EU-kommisjonen Spanias forespørsel om å bistå Marokko med utstyr for å bekjempe ulovlig migrasjon. Jean-Claude Juncker sa på det tidspunktet at «Spania og Marokko kan forsikre seg om full støtte fra EU-kommisjonen om en effektiv respons på de økende migrasjonsproblemene langs de vestlige delene av Middelhavet.»

 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler