Exit Spania

Det gikk dessverre som vi fryktet. Spania røk ut mot Russland. Det er aldri lett å slå vertsnasjonen i et mesterskap, og statistikken fikk igjen rett. Selv om Spania  var skyhøy favoritt, har det på en måte ligget i kortene. Det spanske laget kom skjevt ut med bråket omkring treneren, som fikk sparken dager før VM-åpningen, og spillet har heller ikke stemt særlig godt selv om de har fått med seg poengene de trengte for å komme videre fra gruppespillet.

Mot Russland var det passivt, uendelige med støttepasninger og lite fremdrift. To merkelige mål, det første til Spania, da ballen traff hælen til en russisk forsvarer og spratt i mål. Det andre på et straffespark da Gerard Pique  holdt  en strak arm over hodet etter en corner, og ballen traff armen, selv om han sto med ryggen til. Hånden søkte i hvert fall ikke ballen, men den hollandske dommeren Björn Kuipers var ikke i tvil.

Etter to perfekte straffer fra Andrés Iniesta og Gerard Pique skjøt Koke rett på Russlands keeper Igor Akinfejev. En pinlig svak straffe. Heller ikke Iago Aspas lyktes da han skulle ta Spanias femte . Denne gangen vartet Akinfejev opp med en glitrende redning. Dermed vant Russland straffesparkkonkurransen 4-3 og eventyret er ute for Spania for denne gang. Ellers må vi ta med det som skjedde på Brann Stadion da Molde banket Brann i Tippeligaen. Eller var det kanskje 17 år gamle Erling Braut Håland som banket bergenserne alene. 4-0 til Molde og alle målene signert 17-åringen. Hvor lenge er han i Molde? Manchester United hadde sine speidere på plass og de gikk neppe skuffet hjem.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler