Dalende interesse for dyrepark

De siste årene har vist dalende interesse for Dyreparken i Barcelona. I 2015 besøkte 1.049.376 personer parken. I 2016 var det 1.007.343 og i 2017, 870.370 (nesten 180.000 mindre på to år). Barcelona Zoo har derfor lagt ned grunnsteinen til en omfattende transformasjon som finner sted fra i år til 2031.

I løpet av disse 13 årene, vil antall arter reduseres fra 300 til 200.  Blant de som forsvinner, er elefanter, neshorn, sebraer, bjørner, kenguruer, delfiner mm. Målet er at alle dyr, som ikke er utryddingstruet og som ikke hører til på den iberiske halvøyen, skal bort. Pr i dag regnes 22 prosent av dyrene her som utryddingstruet. Denne andelen skal økes til 40. Heretter skal mer enn en tredjedel vies Middelhavsøkosystemene, mens andelen i dag kun er 15 prosent. Dyrene som skal bort blir overført til andre dyrehager, ofte i andre land.

Ombyggingen krever en investering på 64,4 millioner euro, hvorav 50% vil gå til dyreanlegg, 24% til offentlig plass og veier inne i parken, 21% til utstyr og logistikk og 5% til riving av eksisterende fasiliteter. Nye rom vil bli opprettet, for eksempel middelhavsbiomet, et marinebiologisk mangfoldssenter, sommerfuglhagen og en hvirvelløs paviljong. Selv med en reduksjon av arter, vil det også komme nye, som f.eks den iberiske gaupa. Inngangsbilleten til dyrehagen koster 21,40 euro for voksne og 12,95 for barn. ZooClub-prisen som tillater familier å komme inn i parken hele året koster 94 euro. Med disse prisene har parkens inntekter blitt redusert fra tolv millioner euro i 2015 til ti millioner euro på bare to år.

AV: TOM BJØRNØ

 

Relaterte artikler