AURUS SENAT 2018

ZIL 41047

Det rører seg på bilfronten i Russland for tiden, Aurus Senat er navnet på den nye luksusbilen til Vladimir Putin. Den så dagens lys 7. Mai 2018 og hadde hatt en utviklingstid på ca. 5 år og prosjektet het «CORTEGE». 7.mai 2018 var den første offentlige utflukten med denne bilen, det var under feiringen av den nyvalgte presidenten. Det hele startet med at Putin var lei av å kjøre den gamle Zil og alle Mercedesene. Ikke bare Putin, men de fleste høyt oppe i ledersjiktet i Kreml var også av samme mening. Den foregående bilen var en ZIL 41047, også en limousine i luksusklassen ifølge med en hel rekke av Mercedeser. Hele saken dreide seg om å utfordre Rolls Royce og samtidig vise verden at Russland ikke lå etter på den tekniske bilfronten. Selveste handelsministeren i Russland Denis Manturov hadde også en finger med i dette spillet, politikk på høyeste plan kan man si.

Når det gjelder utformingen av denne bilen kan man tydlig se likheten mellom Rolls Royce og Aurus Senat, se bare på grillen stor og mektig. Disse enorme grillene som man ser her, de går i arv fra alle de andre foregående stats-bilene i Kreml, de skal være dominerende. Sjefdesigneren Vadim Pereverzev uttalte at markedundersøkelsen de hadde foretatt viste at det var på tide med en » high-tech «bil laget i Russland. Forbrukerne var lei av Rolls Royce, Mercedes og Maybacs sa Pereverzen. Pereverzen var en mann som hadde jobbet for flere italienske bilfabrikker innklusive Fiat. Aurus Senat ble utviklet av NAMI GROUP SOLLER i Moskva, (oao severstal -auto), det er et Russisk firma med hendholdsvis 75% og Soller 25%. Den Russiske staten prosjekterte dette bilprosjektet med 12 billioner rubler, ca.150 millioner dollar.

Litt om de tekniske detaljene ved denne bilen: den pansrede limousinen drives av en 4.4 liters V8 motor på 598 hestekrefter. Motoren er utviklet av NAMI og PORSCHE. Det jobbes med en senere alternativ motor, en V12 med 800 hester. Det er frontmotor og 4 hjulsdrift, lengden er 6.62 meter, bredde 2 meter, høyde 1.69 og vekten er 6.500 kg. Den høye vekten får man fra alt som er skuddsikkert på bilen. Aurus Senat prosjektet ( Cortege ) er en del av «Kortezh» serien som da skal inkludere en sedan, minivan, limo og terrengkjøretøy. Aurus Senat skal vises offentlig på «Moskva International Automobil Salon» i september 2018.

Bilene som kommer fra Kortezh-serien (også kjent som unified modular platform ) vil bli eksportert til Midt Østen og Kina fra slutten av 2018. En sivil versjon av Aurus Senat vil også bli produsert ved en felles satsing mellom NAMI og SOLLERS. Prisene på disse bilene vil starte på ca.10 millioner rubler (160.000 dollar). ikke så rent billig akkurat, men fortvil ikke, løp å kjøp…

Aurus senat

Aurus Senat er den Russiske presidenten’s statlige bil og den offisielle statstolen til presidenten i Russland. Den er også bygget helt etter Federal Protective Service sine standarer. Bilen ble erstattet av ZIL-41052 og Mercedes-Benz S 600 Pullman. To ZIL-limousiner opprettsholdes fortsatt i Kreml-garasjen og brukes b.l.a. til Victory Militære parader. Hver gang president Vladimir Putin er ute og reiser, blir bilen fløyet til de samme steder.

Det var litt om luksusbilene i Kreml.

Ha en fin dag!
Kjør pent.

AV: TERJE HAGEN

Relaterte artikler