«Det går inte»

Tidligere statsminister Göran Persson er skremt over innvandringen til Sverige. Ifølge Migrationsverket kan Sverige frem til 2021 vente seg 303.000 nye innvandrere. 122.000 vil søke asyl og 181.000 vil komme til Sverige gjennom familiegjenforening i samme periode.

Persson avviser blankt at det lar seg gjøre: – Det är skrämmande. Det går inte, sier han. Han tar et kraftig oppgjør med svensk imigrasjonspolitikk de siste årene, først med en borgerlig regjering styrt av Reinfeldt og nå en rødgrønn regjering under Løvfen. Politikken var urealistisk og vi må ta avstand fra den, sier Persson.

Vi har våre tvil om at Migrationsverkets prognoser kommer til å holde. For trykket øker sørfra, selv om vi ikke hører så mye om det fra spansk presse. El País har sluttet å rapportere om ilandstigninger, mens El Mundo bare gjør det sporadisk. ABC er litt bedre med, men den er mindre lest enn de to store. Utenom spanske medier er det knapt et ord å lese lenger. Men om man undersøker nærmere, viser det seg at strømmen pågår jevnt og trutt. I en av sine etter hvert sjeldne rapporter skrev El Mundo f.eks. mandag 3, september om 530 nyankomne migranter i fjorten båter. Et mer komplett regnskap ga Antena 3. Noen timer senere var status 659 migranter i seksten båter. Slik går dagene.

Den som vil holde seg orientert, kan ikke basere seg på pressen. For å følge godt med, noe ingen spanske journalister seg ut til å gidde, må forskjellige kilder sjekkes. Poenget er at det kommer inn mellom 500 og 1000 migranter fra Afrika til Spania hver dag, der absolutt flesteparten er unge menn. Siden det franske svaret på Guardia Civil, Gendarmerie, i praksis har stengt grensene for migranter fra Spania, vil regjeringen i Madrid etterhvert få et alvorlig problem, og protestene fra de innfødte blir stadig mer høylytte.

Proporsjonalt med de problemer denne migrantbølgen vil føre med seg, kommer ytterliggående partier som Wox til å få stadig større oppslutning, som vi har sett i Sverige med SD, Frankrike med Le Pen, AfD i Tyskland eller regjeringspartiet Lega Nord i Italia. Om ikke statsminister Pedro Sanchez snart gjør noe for å bremse dette, vil han bråvåkne av realitetene, som de nå gjør i resten av Europa i land etter land.

 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler