Uro og kaos på sykehuset i Torrevieja

Forsinkelser i utbetaling av lønn, ufullstendig lønn, overarbeid og mangel på leger, samt andre årsaker, har ført til at arbeiderne ved det offentlige sykehuset i Torrevieja har fått nok og arrangert et protestmøte der de ropte « La dem betale oss! ! » Adressert til senterets ledelse, men også til presidenten for Generalitat Valenciana, sosialisten Ximo Puig , og helseminister Ana Barceló .

Det var lite som minnet om  det  positive bildet som Ana Barceló tegnet i Valencias domstoler for noen dager siden. Sykehuset er under offentlig ledelse siden overtakelsen i fjor. Siden har problemene fortsatt. Sist fredag ​​oppfordret bedriftskomiteen  til en demonstrasjon av arbeidere denne uken. I dag  gjennomførte de det.  De ansattes misnøye dekker ulike problemstillinger.  Siden 16. oktober har de hatt problemer med å motta lønn. Den første måneden,  sto rundt 200 arbeidere igjen uten å få lønn. Noen fagpersoner har ventet mellom 2 og 3 måneder på å motta første utbetaling fra Helsedepartementet. Denne måneden, som rapportert av fagforeningene, har ikke hele operasjonsstuetjenesten mottatt den variable delen av honoraret.

Kaoset illustreres med en enorm mannskapsmangel. Det er stadig bare én lege til å ivareta dusinvis av nødsituasjoner. Senger i korridorene, fulle esker, endeløs venting…,   akuttavdelingen på sykehuset i Torrevieja utgjør den verste versjonen av et helsesystem, i dette tilfellet det valencianske, og ansvaret ligger hos den sosialistiske regionsregjeringen til  Puig og Ana Barcelo. Situasjonen ved Torrevieja-sykehuset etterlater resten av Spania helt lamslåtte: Ekstremt overfylt av pasienter og ekstrem mangel på leger.   Leger som studerer  må møte helsekaoset på sykehuset, noe som ifølge bedriftsrådskilder, er grunnen til legeflukten som senteret lider under. Og flere vurderer også å slutte, og av de 35 som det var,  er det nå rundt 20 leger igjen. De som har sluttet, jobbet på akuttavdelingen og primæromsorgen, ifølge disse kildene. Nesten en tredjedel er borte fra disse tjenestene.

Torrevieja-sykehuset har i årevis vært et privat drevet offentlig sykehus (Generalitat Valenciana). 15. oktober overtok også Valencias offentlige helsevesen ledelsen. Siden den gang har skandalene fulgt som perler på en snor. For det første var det et tilfelle med en ung kvinne som ble misbrukt da hun var mindreårig av eksmannen til visepresidenten for Generalitat Valenciana og minister for likestilling og inkluderende politikk Mónica Oltra. Du finner historien i vårt arkiv.  Nye ledere opphevet kontrakten hennes og kjæresten hennes blant mer enn 1400 arbeidere. Bare de to!  Den mindreårige og kjæresten hennes fikk til slutt sparken. Hun mener dtte var en personlig hevn fra Oltra. Saken er på vei til å bli løst i retten, etter at sykehuset ikke leverte en forlikshandling som den tidligere ledelseskonsesjonæren deltok på. Deretter, kom en «utsatt» oppsigelse av 60 legevaktleger som manglet spesialkompetanse. De vet, fordi Helsedepartementet informerte dem om det, at de vil måtte forlate stillingene sine så snart deres erstattere kommer. Senere fordømte fagforeningene at de 1400 arbeiderne i senteret måtte ta 6 dagers ferie før 31. desember i år, uten at ledelsen hadde kontaktet dem på forhånd, før det øyeblikket kom for å organisere skift og vikarer.

Relaterte artikler