Svensk gjengvold problem i Spania

Svensk gjengvold har kommet til Costa del Sol, sier spansk politi etter at en svensk 28-åring fredag ble funnet torturert og drept nær Malaga. Også en annen svenske ble torturert, men berget livet og ligger hardt skadet på sykehus i Malaga. Tre andre menn med svensk statsborgerskap ble pågrepet av Guardia Civil da de forsøkte å flykte til Marokko. Spansk politi mistenker at svensk gjengvold ligger bak, skriver svenske Aftonbladet. – Voldlige grupper fra Sverige kommer hit og blir et problem her også, sier etterforskningslederen kaptein Ruiz til avisen.

Aftonbladet og øvrige svenske medier omtaler konsekvent de involverte «svensker» eller «stockholmare». Den hardt skadde, en mann i 30-årene, lyktes med å ta seg ut av huset og slå alarm. Han var knivstukket flere ganger.  Ruiz mener saken er et eksempel på svensk gjengvold. «- eftersom alla inblandade är svenskar. Detta är ett exempel på svenskt våld på Solkusten», skriver Aftonbladet, forøvrig bak betalingsmur.  Ruiz sier Malaga er et fint sted med få drap, men når en situasjon som denne oppstår må vi arbeide konsekvent for å bekjempe slike gjenger.

 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler