Ronaldo forhandler om straff

Real Madrids stjernespiller Cristiano Ronaldo har kommet med et tilbud til den spansk riksadvokaten i et forsøk på å unngå en rettssak mot ham for påstått skattesvikt. Ifølge kilder som er kjent med saken, har den portugisiske spilleren tilbudt å godta en toårig betinget fengselsstraff  samt å  betale en bot på 18,8 millioner euro. Saken innebærer påståtte uregelmessigheter knyttet til Ronaldos bilderettigheter mellom årene 2011 og 2014, da han antas å ha unngått å betale   14,7 millioner euro i skatt. Nyheten kom bare noen timer før   Portugals kamp mot Spania. De spanske skattemyndighetene er ennå ikke i stand til å akseptere dette siste forslaget, og det er pågående diskusjoner om bøter som han skal betale. Ifølge rapporter fra Cadena SER-radionettverket krever Skatteverket 30 millioner euro. I mars i år ble et tidligere tilbud fra spilleren avvist av de spanske skattemyndighetene.  Da skal han ha tilbudt en «ubetydelig sum»  rundt «fire eller fem» millioner euro. Skatteverket avviste tilbudet og valgte i stedet å presse på med sin straffesak mot spilleren. Anklageren med ansvar for saken har anklaget Ronaldo for å utnytte en bedriftsstruktur som ble opprettet i 2010, året etter at han kom til Real Madrid fra Manchester United ved å skjule inntekter generert i Spania fra bilderettigheter.  Spilleren er anklaget for fire skatteforbrytelser, en for hvert av skatteårene der han angivelig begikk bedrageri. Selskapet som håndterte Ronaldos bilderettigheter kalles Tollin Associates LTD, og ​​er basert i British Virgin Islands, som er et skatteparadis. Det selskapet ga   rettighetene til et annet selskap basert i Irland, Multisports & Image Management LTD. Det var dette sistnevnte selskapet, ifølge anklageren, som klarte og utnyttet rettighetene uten at selskapet på Jomfruøyene hadde noen aktivitet overhodet. I fjor sto Ronaldo foran en dommer i Pozuelo, byen utenfor Madrid hvor han bor, og nektet å ha skjult inntekter fra sine billedrettigheter verdsatt til 59,9 millioner euro, og unnlatt å betale skatter for 14,7 millioner kroner, ifølge aktor.

 

AV. TOM BJØRNØ

Relaterte artikler