Sommertrusler

Har du tenkt på hvordan soloppvarmet asfalt føles under hundepoter uten sokker? Legg overkanten av hånden eller underarmen mot asfalten. Blir det uutholdelig for deg, er det også det for hunden din. Det blir mye varmere enn du kanskje tror. Derfor bør du ikke gå tur midt på dagen i den verste varmen. Bruk morgenen før solen får skikkelig tak eller sent på kvelden etter at den har gått ned. Må du likevel ta den ut, ta på den sokker.

Hot Dog
Husk at asfalten om sommeren kan bli veldig varm – også for hunder.

En annen ting mange mennesker ikke vet er at hunder ikke tåler alger som blomstrer. Og i varmt vann kan det skje den reneste algeeksplosjon. Derfor må du ikke la hunden din svømme i vann der algeblomstring er i gang. De burde heller ikke spise tang eller blåskjell fordi de farlige stoffene også er der. Hvis hunden likevell bader, sørg for å skylle den etterpå slik at de ikke slikker pelsen selv. Et tips er å alltid ta med vannflasker med vann til skylling.

Noe som er vanskeligere å beskytte seg mot, er flått og slanger. For en hund kan et slangebitt være direkte dødelig, og det er viktig å raskt søke hjelp om det skjer. Hoggormen i Spania er omtrent like giftig som den norske.  Hvis en hund er blitt bitt, bør den bevege seg så lite som mulig fordi giften da sprer seg raskere, derfor bør du, om du kan, bære   hunden.   Når det kommer til flått, er det ikke uvanlig med kryssbårne sykdommer som borrelia og hundens ekvivalent med TBE, ehrlichios. Flått er vanlig i Spania. Og til sist det selvsagte: IKKE ETTERLAT HUNDEN I BILEN, SELV IKKE I SKYGGEN.

 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler