Valencia: Skapte panikk på T-banen

Politiet arresterte sist lørdag ni personer,  alle med tysk statsborgerskap og i alderen  19 til 42 år, etter at de angivelig skal ha forårsaket   panikk i et undergrunnstog på  linje 3 tilhørende Metrovalencia, da de kom inn  og ropte gjennom megafoner som » dere skal brenne i helvete »; «Dere er alle syndere og dere skal dø» eller «dette toget er fullt av alkohol, narkotika og synd». Hendelsen skjedde kl 22:45  sist lørdag kveld  mellom Xativa og Alameda stasjoner i sentrum av Valencia. De som ble arrestert, hadde angivelig tilgang til en bil på Xàtiva-stasjonen, der politiet fant ryggsekker, brosjyrer for deres religion og et fem fots stort  kors. Ifølge vitner oppførte mennene seg, «veldig skandaløst». Situasjonen førte til scener med panikk blant reisende som ble skremt, og en kvinne fikk en fot skadet under panikken da toget stoppet i Alameda da hun falt.

Politiet stormet til åstedet etter å ha blitt varslet av rop fra passasjerene, og gikk raskt i gang med å  studere bildene tatt i toget av Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) for å kunne  gå videre med etterforskningen. De arresterte, som bekjenner seg til en evangelisk religion, tilbrakte søndagen i varetekt, mistenkt for å ha forstyrret offentlig ro og orden,  bekreftet kilder i politiet. Det er forbudt i henhold til artikkel 557 i straffeloven, som kan innebære straffer på mellom 1 og 6 års fengsel, hvis dette skjer med  «mange manifestasjoner», slik tilfelle var ved dette tilfellet, ifølge kildene. En domstol i Valencia har satt kausjonssummen til 12.000 euro for hver av de arresterte.

 

AV:TOM BJØRNØ

 

https://www.youtube.com/watch?v=6IORgnvq5Ho

Relaterte artikler