Oljeprisen opp – Oslo best i Europa

Amrita Sen, som er analytiker i Energy Aspects, var forrige uke i Wien hvor medlemmene i  OPEC vedtok å øke oljeproduksjonen med en million fat om dagen. Selv om formålet med avtalen var å dempe veksten i oljeprisen, har prisøkningen fortsatt, og Sen  tror på en ytterligere økning. Saudi-Arabia sier de vil produsere rekordmye olje i juli, men like etter sa  Donald Trump at han vil at alle land skal stoppe import av olje fra Iran. Selv med rekordproduksjon fra Saudi-Arabia er balansen betydelig strammere nå fordi USA er åpenbart veldig seriøs med å slå hardt ned på Iran, mener Sen som tror det globale oljelageret vil falle med over en million fat om dagen i fjerde kvartal og prisen øke til 85 dollar fatet i 4. kvartal.

Etter halvgått løp ligger oljetunge Oslo Børs helt i tet i Europa, viser en sammenstilling E24 har gjort. En tilbakevendende kilde til usikkerhet blant investorene i det internasjonale markedet har vært handelskonflikt, mens starten av året var preget av bekymringer for stigende renter i USA. I Oslo er imidlertid Hovedindeksen opp 7,94 prosent til 879,66 poeng for året. Spesielt olje og fisk har løftet markedet i første halvår, og indeksen har satt flere rekorder. Spanske Ibex 35 la på seg  1,6 prosent i juni, etter å ha falt i mai, men ligger fortsatt under 9 700 poeng.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler