Spania i trenerkrise

Julen Lopetegui fikk sparken som Spania-sjef,  to dager før Spanias første VM-kamp mot Portugal. Det kom fram på en pressekonferanse onsdag. Dagen før kom sjokknyheten at Julen Lopetegui skulle ta over Real Madrid etter VM, noe som fikk presidenten i Det spanske fotballforbundet, Luis Rubiales, til å gå fra konseptene.   – Vi har sett oss nødt til å sparke Julen Lopetegui. Vi må huske alt det gode han har gjort for oss, han har fått oss hit og gjort mye for oss. Vi ønsker ham lykke til,  men landslaget er laget til alle spanjoler, og vi så oss nødt til å ta denne avgjørelsen, sa president Rubiales.  Avskjedigelsen kom ikke uventet. «Marca» spekulerte i trenerens fall kort tid før pressekonferansen.

«Lopeteguis fremtid henger i en tynn tråd», skrev storavisen. Rubiales skal ha følt seg sviktet av Lopetegui, som så sent som i slutten av mai signerte en ny toårsavtale med det spanske landslaget.   – Vi visste ingenting om forhandlingene (med Real Madrid). Vi fikk vite om det fem minutter før pressemeldingen. Vi er i en ekstremt komplisert situasjon. En ekstremt komplisert situasjon. Man kan ikke gjøre ting på dette viset. Å si fra fem minutter før det blir offisielt …, forklarte Rubiales. som skal ha gått imot spillegruppens ønsker. Pressekonferansen ble utsatt da spillergruppen, anført av Sergio Ramos og Andrés Iniesta, skal ha snakket med forbundet for å overbevise fotballpresidenten om å beholde Lopetegui.

 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler