De store sliter

Luka Modric

Inngangen til VM-festen i Russland har vært merkverdig. De store favorittene sliter. Tenk på Argentina som taper 3-0 for Kroatia og såvidt klarer ett poeng mot Island. Den frittalende argentinske treneren Ricardo Caruso Lombardi uttalte seg svært kritisk om Lionel Messi og hans lagkamerater etter 3-0-tapet som setter landets VM-fremtid i stor fare: – Disse spillerne bryr seg ikke om noe. De vil kvitte seg med Sampaoli og bytte ham ut med Burruchaga, som spanjolene gjorde med Fernando Hierro, påsto Lombardi.

Og hva med Tyskland som forårsaket seismiske utslag i Mexico City ved å tape 1-0 i sin åpningskamp. Tyske Bild var ikke nådig mot «Die Mannschaft» etter det flaue tapet. Hele åtte spillere får karakter fem på spillerbørsen. Det tilsvarer «elendig». Toppkarakteren er 1 i Europas største avis. Brasil klarte ikke bedre enn 1-1 mot Sveits.  Selv ikke Spania inngir noen stor tillit om noe mesterskap. Kampen mot Portugal var god, men mot Iran var det nesten katastrofe, tross ettmålsseieren. Fire av seks mulige er likevel et godt utgangspunkt.

Karoline Bjerkeli Grøvdal

Nye nasjoner seiler opp, som vertsnasjonen Russland og Kroatia. Men vi husker at store nasjoner som Tyskland er turneringsspesialister. Det viste de til gangs på St.Hansaften. Fire minutter og 42 sekunder på overtid scoret Toni Kroos seiersmålet på frispark for Tyskland. Verdensmesteren var ille ute før det – men avgjorde, selv med ti mann. Det hører med til historien at Sverige trolig ble snytt for et klart straffespark etter 12 minutter. Friidrett: Norsk friidrett er på fremmarsj etter mange år i dvale.

Karoline Bjerkeli Grøvdal har klinket til med to knalløp i sesongåpningen, og sto foran sesongdebuten på 3000 meter hinder der hun møtte tre VM-medaljevinnere, men hinderløpet på Bislett Games ble ødelagt av en gigantisk arrangørtabbe. Verdensmester Emma Coburn  og Karoline Bjerkeli Grøvdal  fortvilte etter at de måtte løpe tre runder med «herrehøyde» på det ene hinderet.  Det var surrealistiske scener som utspant seg foran 15.000 tilskuere på Bislett. Flere av løperne slet med å komme seg over det ene hinderet som altså ikke var justert til riktig høyde.

 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler