Første helg uten alarmstatus

orange and white flower petals

Den første helgen uten en alarmstatus etterlater 540 nye koronavirusinfeksjoner i Valencia-samfunnet i 130 kommuner. Provinsen Alicante er den som har registrert flest saker siden forrige fredag. 

Totalt har helsemyndighetene lagt til 269 ​​infeksjoner i 53 kommuner i Alicante. Provinsen Castellón har bare registrert 48 nye positive sider på 14 lokaliteter, og i Valencia resten av infeksjoner på 61 lokaliteter. Blant alle er hovedstaden Valencia den som har lagt til flest infeksjoner siden fredag. Totalt registrerer Valencia 87 positive. Dénia er imidlertid, befolkningen tatt i betraktning,  den byen med fleste tilfeller i løpet av helgen . Denne byen i Marina Alta har registrert 52 infeksjoner de siste fire dagene, mer enn halvparten av Valencia i samme periode. Dénias tilfelle er paradigmatisk for situasjonen i provinsen Alicante, som igjen er den mest berørte av pandemien de siste fire dagene. Hovedstaden Alicante har 32 infeksjoner, og blant de ti byene med flest positive tester siden fredag, er 6 fra Alicante.  Torrevieja registrerer 19 infeksjoner, Elche 13, Ondara 12 og Calpe 10. I provinsen Valencia er Aldaia den eneste byen som har mer enn ti nye saker sammen med hovedstaden i helgen. Legg til 15 og dens kumulative forekomst forblir over 139. På sin side er den eneste byen i provinsen Castellón med mer enn ti infeksjoner de siste fire dagene Vila-real, med 16 nye positive tilfeller coronavirus. På kartet over tilfeller pr 100.000 de siste dagene, registrerer vi at Marina Baixa nesten utelukkende er grønn, dvs antall tilfller er under 25/100.000.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler