Helsefarlig medisin

Den juridiske- og medisinske tolken Cristina Garcia del Campo har oppdaget sammenhengen mellom et smertelindrende medikament og dødsfall hos briter, melder nettstedet emigrate.co/uk. Hun har undersøkt dødsfall blant briter som har fått denne medisinen på resept. Medisinen Nolotil, også er kjent som Metamizol, er på forbudslisten i Storbritannia, USA og de fleste europeiske land, men i Spania har Nolotil vært tilgjengelig på resept.  Dette er et gammeldags smerte- og febernedsettende middel. Som paracetamol har det minimale betennlseshemmende effekter. Det er vanligvis gitt oralt ved tabletter eller ved injeksjon.  

Selv om det fortsatt er tilgjengelig over disk i noen land, er det nå enten reseptbelagt eller forbudt i de fleste utviklede land, på grunn av potensialet for bivirkninger, inkludert agranulocytose.  (Agranulocytose er en alvorlig reduksjon av granulocytter, en type hvite blodlegemer/immunceller som spiller en viktig rolle i forsvaret mot bakterieinfeksjoner. Sykdommen skyldes som oftest at beinmargen blir skadet som følge av medisinbruk eller røntgenbehandling. Om den ikke blir behandlet, har sykdommen stor dødelighet.)  Det ble først brukt medisinsk i Tyskland i 1922 under merkenavnet «Novalgin» og i mange år var det tilgjengelig uten resept i de fleste land, til dets skadelige egenskaper ble kjent.  Nolotil  markedsføres under ulike merkenavn som Metamizol eller Dipyron.

Som et resultat av undersøkelsen og med henvisning til restriksjoner i andre vestlige land, har lokale helsemyndigheter nå advart helsepersonell i regionen mot å gi pasienter fra Storbritannia, USA og Skandinavia Nolotil.  Så har du Nolotil i medisinskapet, ikke bruk det.

Relaterte artikler