Oljeprisen stagnerer?

Utsiktene til en potensiell produksjonsøkning fra OPEC, på bekymringer for Iran og Venezuela, gjør at oljeprisene stanger i taket på 80 dollar fatet. . Dette vil i så fall være OPECs første produksjonsøkning siden 2016. Ifølge Wall Street Journal uttalte Russlands oljeminister Aleksander Novak på St. Petersburg International Economic Forum   at han vil diskutere en mulig lettelse i den gjeldende kuttavtalen med sine motparter fra Saudi-Arabia og andre OPEC-medlemmer. Kilder opplyser   at energiministrene i Saudi-Arabia, Russland og De forente arabiske emirater diskuterer en produksjonsøkning på rundt én million fat per dag.

Den amerikanske investeringsbanken Jefferies skriver i en oppdatering at økt produksjon fra Russland og OPEC «kan være nødvendig for å holde markedet forsynt», især hvis USA-sanksjoner senker Irans eksport senere i år.  Vi tar også med en advarsel fra den europeiske sentralbanken, som styrer euro: De økonomiske utsiktene er nå mer usikre på grunn av risikoen for proteksjonisme. De maner derfor til forsiktighet.  Det fremgår av referatet fra det seneste ECB-rådsmøte at de mener en eventuell handelskonflikt kan gi uforutsette bevegelser i valutakursene, samt økt volatilitet i finansmarkedene.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler