RAW Food

RAW Food er en måte å lage mat på uten å varmebehandle den. Rettene er gode og gir deg mye god energi. De er raske og lette å lage, og supre som ta-med-mat, enten det er i matpakken, til tapas-bordet eller som turmat. 

Sitronkake

Her har du en god og enkel kake som da lages uten å steke den. 

10 dadler

4 cashewnøtter

¼ ts salt

½ ts vaniljefrø

1 dl kokosflak

1 ss kokosolje

2 ss rå kakao

2 ss agavesirup

FYLL:

3 dl cashewnøtter

175 gram squash

1 dl kokosolje

1 sitron, saften og skallet

1 dl agavesirup

Eventuelt litt kokosmelk

Legg paranøtter, cashewnøtter og dadler i bløt noen timer. Hell av vannet. 

Ha paranøtter, salt og vanilje i en mikser og kjør til det er godt blandet. Ha så i dadlene, kokosflak, kokosolje og sirupen og bland alt godt i mikseren. Ha alt over i en springform og trykk til en jevn bunn.  Sett kakebunnen kaldt mens du lager fyllet. 

Lag fyllet ved først å skrelle squashen, og dele den i små biter. Ha squashen, kokosolje, nøttene, sirupen, sitronsaft og skall, i en blender og kjør til en jevn masse. Om du vil ha den litt mer kremete tilsett litt kokosmelk. 

Ha fyllet over kakebunnen. Sett hele kaken i fryseren helst over natten, og ta opp et par timer før servering. Kaken er mektig, så det kan være smart å dele den opp i små konfektbiter. Da kan du ta ut av fryseren akkurat de bitene du trenger, og de kan da tas ut like før du skal spise dem. 

Nøtteboller

Kjempegode og fristende små boller med mye smak. Du velger selv om du vil lage de litt sterke, eller mindre sterke. Gode som snack, som en del av et måltid, eller i salaten. 

2 dl valnøtter

1 dl soltørkede tomater

1 ts paprikapulver, søtt

2 fedd hvitløk, finhakket

4 ss solsikkefrø

1 ss olivenolje

Litt kajennepepper, eller sterk paprika

salt 

1 neve ruccula, grovhakket

½ løk eller tilsvarende purre, finhakket

Bruk en foodprosessor og ha i valnøtter, soltørkede tomater, solsikkefrøene, olivenoljen, paprikapulver, hvitløken og kajenne. Kjør til en jevn masse. Elt så inn ruccula og purre i deigen. Smak til med salt og pepper. Rull deigen til kuler og server. Du kan eventuelt lunke dem litt ved å sette de i stekeovnen ½ time med åpen stekeovnsdør. Bruk da ca. 40-50 grader på ovnen. 

Grønnsaksbiff

Dette er også en favoritt med gode smaker og godt egnet både for gode måltider både inne og ute. Server de gjerne med litt grønt og en skive tomat eller en god salat ved siden av. 

1 eple, raspet

3 dl spirede linser

½ løk, grovdelt

2 fedd hvitløk, finhakket

1 ts gurkemeie

2 ts karri

1 ss agavesirup

1 ts soyasaus

1 ts pepper

Ha løk, eple, hvitløk, gurkemeie, hvitløk, karri, sirupen og pepper i en foodprosessor og kjør til en jevn masse. Pass på å få med alt som henger seg på kanten i maskinen. 

Lag små biffer og legg på en stekeplate. 

La de stå i ovnen på 40-50 grader, med døren på gløtt, i ½ time.  Da tørker de litt og blir faste og fine.

Relaterte artikler