Ta deg en øl!

Få ting kan måle seg med en kald øl eller to, noen ganger ere. Ja, det der med å holde seg til bare en er ikke alltid så lett for alle, men nå kommer forskerne deg i møte. Ny forskning viser nemlig at drikken har ere store helsefordeler.

Det er likevel noen effekter av øl som ikke er så ønskelige, men om du vil motvirke hjerteproblemer, diabetes eller dårlig hukommelse så kan faktisk drikken være til hjelp, skriver NBC News. Forskere og leger har lenge bekreftet at et glass rødvin om dagen er bra for helsen, men nå peker studier på at øl kan være like bra, om ikke enda bedre. Øl inneholder for eksempel like mye antioksidanter som vin, men mer proteiner og mer B-vitamin. Men dette er ikke det beste forskerne har kommet fram til. En studie publisert i The journal of the European Association for the Study of Diabetes, viser at de som drikker øl 3-4 ganger i uken har mindre risiko for å utvikle diabetes enn de som ikke drikker øl. En annen studie viser at de som drikker øl regelmessig har 42 % mindre sjanse for å rammes av hjerteinfarkt enn de som ikke drikker øl. Takket være sitt høye innhold av avonoider og antioksidanter, kan øl hjelpe noen kvinner å unngå skader på skjelettet etter overgangsalderen. Så var det måteholdet: Hver porsjon med øl kan inneholde opptil 220 kalorier, avhengig av type. Maksimalt anbefalt daglig inntak for kvinner er 236 ml, og for menn er det 473 ml. Det er ikke akkurat et slankemiddel, men det er vel ingenting som smaker så godt som en kald øl på de kvelende varme og fuktige sommerdagene.

Her følger flere fordeler med øl:

Søvnløshet

Øl inneholder to forbindelser, nikotinsyre og lacto avin, som fremmer god søvn. Hvis du plutselig føler deg søvnig etter at du har drukket en øl, er disse forbindelsene nesten helt sikkert grunnen til det.

Slappe av i føttene

Etter en lang, hard dag, kan føttene føles trøtte eller se hovne ut. For å roe dem ned, prøv å sett føttene i en bolle med øl. Brusingen vil hjelpe dem å slappe av gradvis. Redusere stress. Ifølge en rapport fra Mayo Clinic, kan moderat inntak av øl å bekjempe stress og angst.

Godt for huden

Øl inneholder vitaminer og antioksidanter som forbedrer helsen til huden din, bidrar til å fjerne urenheter og stimulerer ny cellevekst. Faktisk er øl en ingrediens i mange av de behandlingene du finner i spa av europeisk stil, hvor de allerede har anerkjent dets viktige fordeler for huden.

Overgangsalder. Det høye innholdet av avonoider er relatert til en økning i calcitonin, noe som er viktig for å forebygge skader på skjelettet etter overgangsalderen. Øl inneholder også kraftige antioksidanter som hindrer for tidlig aldring.

Beskytt hjertet ditt

Moderat inntak av øl bidrar til å redusere risikoen for hjerteinfarkt med opp til 40 eller 60%. Det er funnet at ølgjær kan senke det dårlige kolesterolet, forebygge tilstoppede arterier og dannelsen av blodpropper, og forbedre den kardiovaskulære helsen generelt.

Forbedre minnefunksjonen

Flere studier har fastslått at silisiuminnholdet i øl kan bidra til å forhindre kognitive problemer og hukommelsestap. Denne forskningen har funnet ut at folk som drikker øl regelmessig og i moderate mengder har en lavere risiko for å utvikle Alzheimers.

Beskytte nyrene

Å drikke en øl eller to om dagen kan bidra til å holde nyrene friske. Forskning utført i Finland fant ut at folk som drikker en øl om dagen kan ha opptil 40% lavere risiko for å utvikle nyrestein. Fordelene er knyttet til humle, som styrker skjelettet.

Forbedre fordøyelsen

Øl gir en høy mengde med ber som virker som et naturlig avføringsmiddel. I motsetning til andre drikker som inneholder ber, kan øl fremme sunn avføring og forhindre mage- og tarmproblemer som forstoppelse og diaré.

Høyt innhold av av B-vitaminer

Øl er en god kilde til B-vitaminer. Mørkt øl inneholder spesielt vitamin B3, B6, og B9 (folsyre). Vitamin B3 spiller en viktig rolle i reparasjon av kroppens celler, mens vitamin B6 bidrar til å lindre symptomene på PMS. Det er blitt vist av at folsyre bidrar til å forebygge kreft i tykktarmen.

Forbedre okulær helse

Flere studier i USA og Canada har vist at det å drikke øl hver dag kan redusere risikoen for å utvikle grå stær. Denne fordelen er spesielt relevant for folk som lider av diabetes, fordi det er de som har høyest risiko for å utvikle dette problemet. Mot forkjølelse. Å drikke varm øl når du er forkjølet kan bidra til å kontrollere symptomene dine og gjøre at du blir frisk raskere. Varm bygg stimulerer blodsirkulasjonen og respirasjonen, redusere muskelsmerter og styrker immunforsvaret. Hvordan bør du drikke det? Sett en aske øl i et varmt vannbad, og tilsett re spiseskjeer honning før du drikker den varm.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler