Fullvaksinert cruiseskip rammet av covid-19

white cruise ship

 Princess Cruises bekreftet at et av cruiseskipene deres, Ruby Princess, rapporterte et COVID-19- utbrudd før de la til kai i San Francisco.

Cruiseoperatøren krever at passasjerer og besetningsmedlemmer er fullstendig vaksinert for COVID-19.  Princess Cruises krever også at passasjerene  må  vise en negativ COVID-19-test og bevis på vaksinasjon for å gå om bord. De som testet positivt ble «isolert og satt i karantene mens de ble overvåket og tatt vare på av vårt medisinske team om bord,» sa Princess Cruises i en uttalelse til nyhetsmedier mandag. Det stod ikke hvor mange som testet positivt eller når de testet positivt under cruiset.

«De var alle asymptomatiske eller bare mildt symptomatiske,» sa firmaet. Noen av passasjerene som ble smittet av KKP-viruset fullførte ikke karantenen sin og ble enten sendt hjem eller «ble forsynt med innkvartering i land til hoteller koordinert på forhånd for isolasjon og karantene», la uttalelsen til. «Som med alle Princess reiseruter, drives dette cruiset som et vaksinert cruise, som definert av US Centers for Disease Control and Prevention,» sa selskapet til San Francisco Chronicle . «Vaksinasjonsraten for gjester og mannskap var på 100 prosent.» Ruby Princess la til kai i San Francisco søndag, sa selskapet, etter at skipet var på et 15-dagers cruise til Panamakanalen. Skipet dro senere samme dag på et 15-dagers cruise til Hawai, sa Negin Kamali, talsperson for Princess Cruises, i en uttalelse til USA Today.

Under Center for Disease Control and Prevention (CDC) nettsted for cruiseskipovervåking , beskrives Ruby Princess som «under observasjon» av det føderale helsebyrået. Utviklingen kommer omtrent to uker etter at CDC senket sin COVID-19-advarsel for cruisereiser til «Nivå 2», en «moderat» risiko. Tidligere ga byrået cruisereiser en «Level 4»-advarsel, som er det høyeste nivået, ettersom Omicron-varianten spredte seg over USA for flere måneder siden. Under COVID-19-pandemien har cruiseindustrien blitt rammet av nedstengninger og føderale restriksjoner på cruise – midt i tidlige spekulasjoner om at cruiseskip var «superspredere» av viruset. Bransjedata tyder på at cruiseselskaper samlet tapte 63 milliarder dollar i 2020 og 2021. 18. mars ga CDC ut nye COVID-19-retningslinjer for cruiseindustrien, med en talsmann som fortalte USA Today at det innebærer byråets forslag om sosial distansering, karantenekrav og havneavtaler.

Relaterte artikler