LANDSBYGDA MOBILISERER MOT REGJERINGEN

PP krever at Sánchez lytter til det «ekte» Spania og tar «hastende tiltak» for den spanske landsbygda. Hva den spanske landsbygda krever av Sánchez er flere helsesentre, støtte til unge og billigere strøm.

 Talskvinnen for PP i kongressen, Cuca Gamarra, har denne søndagen, 20. Mars,  krevd at regjeringen «lytter» og «dialogerer» med det «ekte» Spania som trenger «raske» tiltak for å «overleve».   Gamarra kom med disse uttalelsene i begynnelsen av demonstrasjonen til forsvar for den spanske landsbygda , som denne søndagen samler tusenvis av mennesker i Madrid.  Bønder og gårdbrukere har kalt til en demonstrasjon i Madrid   for å protestere mot regjeringen til Pedro Sánchez for situasjonen på landsbygda og mangelen på respekt, etter deres mening. Tusenvis av busser har ankommet hovedstaden fra alle kanter av landet.

«Dette er det virkelige Spania, hvor vannet når halsen og ikke lenger er i stand til å få endene til å møtes, og det eneste det ber regjeringen om er å lytte til det, dialog og ta grep,» advarte Gamarra. I denne sammenhengen understreket hun at Sánchez må ta «hastende» tiltak som «ikke kan vente en dag til».

«Det er lenge siden problemene til spanjolene har sluttet å være problemene til Pedro Sánchez,» hevdet hun, inkludert det «store problemet» som «dag for dag» står overfor «millioner av spanjoler som ikke lenger kan få midlene til å rekke til slutten av måneden». «Det som etterspørres er sjokkplaner, tiltak, beskatning som lar bygdemiljøet overleve og eksistere, men ikke bare bygdemiljøet,» la hun til, men også å kreve at «CAP skal gjøres mer fleksibel, investere i hydraulisk infrastruktur og som ikke kriminaliserer eller peker ut de som går ut på en fredelig måte for å forsvare sine rettigheter i de spanske gatene.

Gamarra krever at «regjeringen må forlate denne politikken med å påpeke og kriminalisere, å generere sekterisme i et samfunn som er  utelukkende samlet og som ber om tiltak.» Likeledes har hun også etterlyst «mindre ideologi» og «flere tiltak» slik at Spania «kan fortsette å være Spania», med en «viktig» primærsektor. «Demonstrasjonen lanserer et rop om hjelp i dag og PP er her for å lytte, delta og fortelle dem at det virkelig er nødvendig å iverksette tiltak nå. Vi er villige til å adoptere dem, konkluderte hun.

Demonstrasjonen har blitt innkalt av landbruksorganisasjonene Asaja, COAG og UPA, sammen med en rekke andre organisasjoner med mål om å forsvare og styrke det spanske landlige miljøet, som går gjennom en vanskelig tid som kveler gårder. Under mottoet «Sammen for landsbygda og 20MRural» , en sjokkplan lagt fram for Regjeringen og resten av administrasjonene for å lindre de alvorlige problemene sektoren har etter kostnadsøkningen og manglende lønnsomhet på gårdene.

Miguel Padilla , generalsekretær i COAG, har bedt regjeringen om «respekt, oppmerksomhet og støtte» for å forhindre at mange gårder må stenge fordi de jobber med tap på grunn av stigende priser og mangel på bistand. «Vi fyller statens kasse, vi fyller det tømte Spania og vi kan ikke tillate at det blir lovfestet bak ryggen vår,» sa Padilla denne søndagen før starten av feltdemonstrasjonen i Madrid.  Padilla har bedt regjeringen om umiddelbart å gripe inn i drivstoffprisene for å forhindre at landsbygda blør i hjel og jobber med tap. I tillegg krever de en umiddelbar sjokkplan for å gjøre gårder levedyktige, noe som er umulig akkurat nå. Generalsekretæren i COAG har også bedt om fleksibilitet i CAP, slik at bøndene kan plante de tre millioner hektarene som de ikke kan gjøre nå med mer frihet.

På sin side har presidenten i Asaja, Pedro Barato, bedt regjeringens president om å «fjerne de ministrene som angriper landsbygda, husdyr, jakt, tyrefekting og den landlige verden fra administrasjonen». «Nok er nok,» sa han. 20M Rural samler for første gang sektorer som landbruk, husdyr, jakt, fiske og mange andre relatert til den landlige verden, men også mange andre som er påvirket av politikken til de forskjellige regionale administrasjonene, sentralregjeringen og samfunnsinstitusjonene. Mobiliseringen, som foregår i en festlig atmosfære, med 45 traktorer, et stort antall dyr, inkludert hester eller haner, og tromming, har startet på Plaza Emperador Carlos V og vil reise langs Paseo de la Castellana for å nå Plaza de San Juan de la Cruz, hovedkvarter for departementet for den økologiske overgangen og den demografiske utfordringen, og avslutter foran departementet for landbruk, fiskeri og mat.

Relaterte artikler