Vil ha full kontroll over deg

Vacuna contra la COVID-19 sobre dinero

Bank for International Settlements har gått ut for massevaksinasjon, på det vage prinsippet om at det er den eneste måten å oppnå økonomisk bedring på. I sin nylige årsrapport for 2021 tar den også til orde for et globalt digitalt identitetssystem, det vil si å assosiere hver av verdens innbyggere med en strekkode. Til slutt går banken inn for innføring av sentralbankers digitale valutaer (CBCDs) som vil erstatte dollar og andre fiat-valutaer.

I mangel av originale ideer bruker banken  kjente velkjente argumenter. Digitale valutaer, som bitcoin, brukes til hvitvasking av penger, for å finansiere terrorisme, og de er selvfølgelig en trussel mot miljøet fordi de bruker for mye energi. Noen digitale valutaer er dårlige, men det er andre som er gode fordi de kan kontrolleres. For å gjøre dette må de utstedes av sentralbankene, og det er nødvendig å kontrollere hver enkelt av de globale transaksjonene og følgelig hver enkelt av menneskene, selskapene, selskapene og institusjonene som finnes i verden.

Kontanter må det bli slutt på, og pandemien har tatt et stort sprang i den linjen med pålegg om kortbetalinger, slik at kontrollen strekker seg til siste cent. Hver borger vil ha en konto åpnet i sin sentralbank, uten mellomledd, og hver transaksjon er en bevegelse av nevnte konto. Den minste pengetransaksjonen, hvor som helst i verden og for hver enkelt bedrift, hver bedrift, kan analyseres og dissekeres. Det mest interessante er at på denne måten, i tillegg til transaksjoner, kontrolleres mennesker, selskaper og alle slags samfunn, ikke bare fra et økonomisk synspunkt, men i alle fasetter av livet deres. Digital identitet er alt i ett: en arbeidsplass, en brukskonto, et pass, et vaksinasjonsbevis, et førerkort, en selvangivelse, sosiale nettverk…

Relaterte artikler