Tyske myndigheter forbød koronademonstasjon

Koronaprotester i Roma, Milano og Torino, blant mange andre steder denne helgen. Mediene nøler med å rapportere dem, men de vokser, og derfor må de, men antallet vil de minimalisere så langt det er mulig. I Hamburg forsøkte motdemonstranter mobilisere, men de var bare en tidel så mange som de som ville protestere mot. Derfor ble demoen i Hamburg stoppet av myndighetene. Vi lever i et demokrati, ikke sant?  

Flere tusen personer deltok i en demonstrasjon i Roma mot de innstrammede koronatiltakene i Italia lørdag. – Folk er sinte, ropte en demonstrant inn i mikrofonen til den nasjonale rikstv-kanalen RaiNews 24 under en direktesending. Ifølge italienske medier deltok 5000 personer i demonstrasjonen i Italias hovedstad. Regjeringen har den siste tiden strammet inn koronatiltakene i landet, og det er blant annet innført obligatorisk vaksinering for dem over 50 år.  Det siste døgnet registrerte Italia mer enn 180.000 nye smittetilfeller og 308 koronarelaterte dødsfall.

I Tyskland har protester mot vaksinemotstandere og «konspirasjonsteoretikere» i følge msm, samlet flere tusen deltakere i flere byer.  I  Hamburg deltok over 1000 personer i en demonstrasjon mot folk som sprer «konspirasjonsteorier» om koronaviruset.  Ifølge politiet samlet en stor folkemengde seg på arrangementet, som ble holdt under parolen «Solidaritet og opplysning i stedet for konspirasjonsideologier». Demonstrasjonen var opprinnelig planlagt som en motprotest mot et arrangement for vaksinemotstandere hvor det var ventet at 15.000 skulle delta, men politiet nektet denne ansamlingen å finne sted. I Hamburg, som kaller seg den frie hansastaden, nektet bystyret motstemmer:  Opprørspolitiet marsjerte inn i byen, forsterket av særskilt atletiske  tjenestemenn fra spesialstyrkene, to enorme vannkanoner og et pansret eskortekjøretøy. Selv det ridende politiet ble satt inn. Og fra Sachsen-Anhalt og Berlin hadde flere hundre politifolk ankommet som forsterkninger.

I luften  sirklet et brølende helikopter fra politistasjonen over sentrum, hva skjedde der? Overfor sentralbanestasjonen og Hamburger Kunsthalle ønsket polititoppene å hindre en storstilt demonstrasjon fra kritikere av koronatiltak og motstandere av generell obligatorisk vaksinering lørdag på Alster.  Med alle politimidler. Samtidig var det massive polititilstedeværelsen ment å ledsage en «motdemonstrasjon» som myndighetene merkelig nok uten å nøle hadde godkjent. Maskerte protestaktivister fra Antifas rekker opptrådte også på denne motdemoen. Merkelig nok var denne «anti-demoen» rettet mot en korona-demonstrasjon, som ifølge et forbud fra politimyndigheten og en rettskjennelse fra forvaltningsretten ikke eksisterte i det hele tatt. 

Motdemoen ble organisert av venstresiden «Alliance against the Right».  Denne alliansen, som i hovedsak er venstreorientert, har i lang tid laget en militant front på nettet mot alle kritikere av Corona-tiltakene. For eksempel under slike avslørende overskrifter: «Konspirasjonsideologier inkluderer fantasier om tilintetgjørelse» og «Fascisme er ikke en mening, men en forbrytelse». Med andre ord: Denne alliansen sprer den åpenbare løgnen om at motstandere av regjeringens koronapolitikk er påståtte «fascister» klare til å ødelegge de som tenker annerledes. Alliansen organiserer etter eget utsagn rundt 100 ulike politiske grupperinger.

Relaterte artikler