Meningsmåling: Sanchez ville mistet makten

Partido Populars fremgang i regionsvalget i Madrid har skapt en helt nye situasjon i hele Spania. Den siste meningsmålingen fra GAD3 gjengitt i avisen ABC, viser at partiet sammen med VOX ligger an til å få ren majoritet om det var valg til Cortes i dag.

To måneder har vært nok til at meningsmålerne gjenspeiler den mest spektakulære politiske omveltningen siden mistillitsforslaget i juni 2018. Når stormfloen som ble skapt etter valget valget i Madrid har lagt seg, viser det siste GAD3-barometeret for ABC en spektaulær framgang for PP på bekostning av det styrende sosialistpartiet PSOE.  Pablo Casados PP  ville oppnådd 30,5% og 138 plasser i Cortes nå og ville fått absolutt flertall med ytterligere 13,8% og 40 fra Vox , mens de to regjeringspartnerne PSOE og Podemos mister 35 mandater. Ciudidanos fortsetter å befeste sammenbruddet og ville bare beholdt to av sine ti hvis valget ble avholdt nå. Balansen mellom blokkene har tippet rundt: 48 prosent for sentrum-høyre, 37,8 prosent for venstresiden.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler