Frankrike: Nektes å kjøpe mat

aerial view photography of city

En ny video sirkulerer som viser sinte franske kjøpere som protesterer utenfor en matbutikk som nekter å la dem kjøpe mat uten først å vise bevis på “vaksinasjon” mot (Covid-19). https://twitter.com/i/status/1428352447634804736 .  Hendelsen skjedde bare noen få uker etter at Frankrikes president Emmanuel Macron bestemte seg for å tvinge vaksiner og «vaksinepass» til det franske folket, som siden har protestert over hele landet.

Mens mange butikker og restauranter i hele Frankrike nekter å gå med på Macrons fascistiske opplegg, prøver noen, inkludert butikken som er avbildet i videoen – du kan se den nedenfor – å sulte ut mennesker som nekter å permanent endre sitt DNA med eksperimentell genterapi (mRNA) kjemikalier. Som du vil legge merke til, ble en rekke bevæpnede vakter plassert like utenfor butikkens inngang for å blokkere “uvaksinerte” kunder fra å komme inn. En kvinne blir sett konfrontere dem med protestskrik mens de stirrer dødt tilbake, de  gjør bare jobben sin. Ingen av demonstrantene  i klippet er iført en maske, noe som antyder at de er imot alle former for  coronavirustyranni som er pålagt av regjeringen. «Nå nekter de folk tilgang til mat i Frankrike – hvis de ikke tar en ikke -godkjent FDA -vaksine mot et virus med en overlevelse på 99,7%,» skrev en Twitterbruker.

Den nåværende «loven» i Frankrike tilsier at franske kjøpere viser et covid -vaksinepass når de kommer inn i store kjøpesentre. Offentlige rom med et areal på mindre enn 20 000 kvadratmeter skal (foreløpig) være unntatt. Enhver person som blir tatt inn i en bar eller restaurant i alle størrelser i Frankrike uten først å ha presentert et vaksinesertifikat, kan få fengsel i opptil seks måneder. Butikkeiere som nekter å sjekke kundenes injeksjonsstatus kan bli kastet i fengsel i et år og få en bot på mer enn 50 000 dollar per overtredelse.

Den gode nyheten er at franskmennene generelt sett kjemper tilbake mot disse drakoniske påleggene. Mange bedriftseiere trosser åpenlyst påleggene, det samme er deres ansatte som nekter å adlyde. Tidlig gjorde fransk politi et poeng med å vise sin tilstedeværelse i et forsøk på å skremme det franske folket til samsvar. Det har siden endret seg, ifølge rapporter, ettersom håndhevelsen har avtatt blant pågående landsomfattende protester. Det eneste området der regjeringen i Frankrike kan hevde en seier er med offentlig transport i byene, som fortsetter å sjekke passasjerenes injeksjonsstatus. De uten bevis på vaksinasjon nektes tilgang til offentlig transport i hele Frankrike.

På en morsom måte holdt Macron en tale som nylig forsvarte vaksinepassordningen. Macron kalte det en form for «frihet» for det franske folket og hevdet at det fremmer «sikkerhet». «Hvis politiet eller noen nekter deg tilgang til mat, prøver de å drepe deg,» skrev en kommentator på Summit.news , og antydet at folk må stå opp og gjøre noe før det er for sent. “Ikke gå med 10 personer; ikke gå med 100 mennesker; gå med 1000+ mennesker og skyv unna alle politifolk som prøver å stoppe deg, ”skrev en annen. “Sett opp målbutikker i forskjellige deler av byen din. Slå til samatidig, slik at de ikke kan svare effektivt. ”  “De opptrer som en væpnet gjeng og krenker dine rettigheter. Og for godt mål syng La Marseillaise mens du slår dem ned. Bonne chance mes amis! ”

Ifølge Frankrikes innenriksdepartement antas det at 215 000 mennesker deltok i protester den siste helgen, noe som bare er litt færre enn de 237 000 menneskene som ble anslått å ha protestert uken før. Rundt 1600 politifolk ble sendt til tre separate opptog i Paris, men myndighetene ga ikke ut informasjon om mulige arrestasjoner. Demonstrasjoner ble holdt i byer som Paris, Marseille og Nice, hvor demonstranter ropte avståelser om frihet og ba regjeringen «ta tilbake passet ditt» med henvisning til vaksinepasset. Mange franske borgere mener at disse passene tjener mer som en måte å skille samfunnet av politiske grunner i stedet for å komme fra noen form for ekte bekymring for folks helse.

I slutten av juli godkjente det franske parlamentet den kontroversielle helsepassloven som krever at alle innbyggerne viser passene sine før de går inn i offentlige områder for å bevise at de enten er vaksinert mot viruset, har testet negativt for det nylig eller har antistoffer på grunn av naturlige infeksjon. Loven ble opprettholdt tidligere denne måneden av Frankrikes øverste domstol, det samme var en lov som pålegger alle helsearbeidere å motta COVID-19-vaksiner. Mange demonstranter tok protesterte mot «anti-vax-etiketten» som er klistret på dem, og påpekte at de støtter konseptet med vaksiner generelt, men ikke godtar begrensningene som blir lagt på folks bevegelser. Faktisk har mange av demonstrantene blitt vaksinert selv, men er imot diskrimineringsaspektet ved å kreve at passene deltar i samfunnet.

Mange av dem som protesterer, tar også opp problemet med det faktum at landet har begynt å vaksinere barn i aldersgruppen 12 til 17 på grunn av høy risiko og lavere fordeler med vaksiner i denne aldersgruppen. Antipassbevegelsen er sterkest i den sørlige delen av landet, som også opplever de laveste vaksinasjonsgraden . Demonstranter spenner over det politiske spekteret, med mange som siterer krenkelser av personlige friheter som motivasjon. Så langt har nesten 68,5 prosent av den franske befolkningen mottatt minst én dose COVID-19-vaksine, mens rundt 57,5 ​​prosent av de franske innbyggerne har mottatt to doser av vaksinen.

 Frankrike er ikke det eneste stedet hvor folk går ut på gata for å uttrykke sin motstand mot disse urettferdige mandatene. I Quebec, Canada, fant det sted demonstrasjoner om de nylig pålagte vaksinepassene for adgang til barer, restauranter og treningssentre der. Protester tiltrakk seg tusenvis av mennesker i Montreal, som marsjerte fredelig gjennom gatene i opposisjon mot en regel som noen sier faktisk tvinger folk til å bli vaksinert. Denne regelen ble satt i kraft, selv om Quebecs vaksinasjonsrate er ganske høy, med 84 prosent av voksne der som allerede har fått en dose og 70 prosent som har mottatt to.

New York planlegger å starte sitt eget vaksinepass-system for barer, restauranter, teatre og treningssentre denne uken i et trekk som mange mener er svært diskriminerende. Omtrent 65 prosent av svarte New Yorkere i alderen 18 til 44 år har ikke mottatt noen doser COVID-19-vaksiner, noe som betyr at det er mange svarte mennesker som effektivt vil bli stengt utenfor samfunnet i New York. Ettersom flere steder rundt om i verden begynner å begrense folks bevegelser for ikke å overholde vaksinmandater, vil det ikke være overraskende om vi ser mange flere av disse protestene komme fra alle som bryr seg om frihet – enten de er vaksinert eller ikke .

Kilder: Summitnews, TheEpochTimes.com, TheGuardian.com

Relaterte artikler