Velger l’Alfàs til innovativt kommuneprogram

people sitting on chair in front of table while holding pens during daytime

De seks kommunene som leder dette pilotinitiativet er: l’Alfàs del Pi og Denia, i provinsen Alicante; Vila-real og Onda, fra provinsen Castellón; og Ontinyent og Riba-roja de Túria, i provinsen Valencia.

Disse seks kommunene i regionen, med tilgang til alle fordelene med programmet, vil motta personlig rådgivning gjennom opplæringsworkshops om innovasjonsmodellen med fokus på å forbedre folks liv, en handling som er en del av prosjektet ‘Missions València 2030’. I tillegg vil  14 andre kommuner som ikke er valgt, kunne delta i workshopene og selvstendig utforme sine strategiske planer gjennom verktøykassen som vil bli generert under opplæringsprosessen.

Dette støtteprogrammet tar sikte på å skape et nettverk av mennesker, kunnskap og innovasjon i Valencias fellesskap ved å fremme kultur og nyskapende tiltak mot misjonsorienterte innovasjonsstyringsmodeller. Kommuner vil derimot kunne lage sine egne veikart for transformasjonsprosesser. Programmets faser er for det første identifisering av utfordringer gjennom utvikling av en deltakende diagnose, etterfulgt av identifisering av bymodeller og relevante områder, utarbeidelse av et dokument som vil bli et strategisk rammeverk og til slutt identifisering av en katalog av oppdrag.

Rådmannen for åpenhet og borgerdeltakelse av l’Alfàs del Pi, Rocío Guijarro, understreket viktigheten av å ha blitt valgt av Generalitat Valenciana til å delta i dette pilotprosjektet, fordi «de vil trene og hjelpe oss på en personlig måte i spørsmål om innovasjon, for å utvikle en strategisk plan som lar oss orientere utfordringene våre som kommune mot innovasjonsoppdrag ”.  Etter hvert  vil et av disse oppdragene fokusere på etableringen av ‘L’Alfàs Living LAB Saludable’, et prosjekt som søker å gjøre det lokale helseøkosystemet til et teknologisk laboratorium hvorfra nye varer og tjenester med høy merverdi oppstå gjennom utvikling av teknologiske og forskningsprosjekter.

 Kilde: Ahora Marina Baixa

Relaterte artikler