Kinas jakt på supermennesket

Bing Su, en kinesisk genetiker ved det statlige Kunming Institute of Zoology, satte nylig inn det humane MCPH1-genet, som utvikler hjernen, i en ape. Innsettingen kan gjøre dyrets intelligens mer menneskelig enn den fra lavere primater. Su neste eksperiment er å sette inn SRGAP2C-genet i aper, relatert til menneskelig intelligens, og FOXP2-genet, knyttet til språkferdigheter.

 «Bioteknologiutviklingen i Kina går i en virkelig makaber retning,» skriver Brandon Weichert fra The Weichert Report i en artikkel som ble lagt ut på nettstedet American Greatness. I et kommunistisk samfunn med uhemmet ambisjon følger forskere underlig vitenskap. Hva skjer når du blander gris og ape-DNA? Kinesiske eksperimenter kan fortelle deg. Hva med å dyrke menneskelignende organer hos dyr? Ja, det har de også gjort. Dessuten kan Beijing allerede konstruere «supersoldater». «OSS. etterretning viser at Kina har gjennomført menneskelige tester på medlemmer av People’s Liberation Army i håp om å utvikle soldater med biologisk forbedrede evner, »skrev den gang direktøren for National Intelligence John Ratcliffe, i en desemberutgave av  Wall Street Journal-utgave med tittelen« China Is National Sikkerhetstrussel nr. 1. »

Det er ikke klart hvor langt kinesiske militærforskere har gått. De går imidlertid inn for å bruke CRISPR-genredigeringsverktøyet for å forbedre menneskelige evner, og Kommunistpartiets sentrale militærkommisjon «støtter forskning innen forbedring av menneskelig ytelse og ‘nytt konsept’ bioteknologi.» People’s Liberation Army har gått all-in på genredigering av mennesker. Som ledende analytikere Elsa Kania og Wilson VornDick rapporterer, er det «slående paralleller i temaer som gjentas av en rekke PLA-forskere og forskere fra innflytelsesrike institusjoner.» Alle disse kinesiske grepene er ment å oppnå «biologisk dominans.» «Det er,» som Ratcliffe bemerket, «ingen etiske grenser for Beijings jakt på makt.»

Det er tydelig at kommunistpartiet tenker på mer enn bare soldater. En kinesisk forsker er også den første – og hittil eneste – personen som genredigerer menneskelige embryoer som produserte levende fødsler. Han Jiankui, mens han var ved Southern University of Science and Technology i Shenzhen, brukte CRISPR-Cas9-verktøyet for å fjerne genet CCR5 for å gi tvillingjenter, født i slutten av 2018, immunitet mot HIV, men kanskje også for å forbedre intelligensen. Eksperimentet fremkalte eugenikkprogrammet til Det tredje riket for å skape et «mesterløp.»

Kina er i ferd med å skape den «perfekte kommunisten», sa Weichert, også forfatteren av Winning Space, til Gatestone. «Kina drives av et regime som tror på menneskehetens fullkombarhet, og med fremveksten av moderne genetisk og bioteknologisk forskning har Kinas sentrale planleggere nå det menneskelige genomet til å perfeksjonere i henhold til deres politiske agenda.»   Kinesiske forskere er allerede på vei med «gendoping» for å gjøre fremtidige generasjoner smartere og mer innovative enn de i land som nekter å omfavne disse kontroversielle metodene. «Det du er vitne til i Kina,» Weichert har skrevet, «er konvergensen av avansert teknologi med banebrytende biovitenskap, som er i stand til å endre alt livet på denne planeten i henhold til de lunefulle innfallene til et nominelt kommunistisk regime.»

Shenzhen, han, etter et internasjonalt opprør forårsaket av nyhetene om hans farlige og uetiske arbeid, ble bøtelagt og fengslet for «ulovlig å utføre menneskelig embryo-genredigering», men i kommunistpartiets nesten totale overvåkingsstat hadde han åpenbart statlig støtte eksperimentene hans. Hans innsats er ikke isolert. Nature magazine’s nyhetsteam rapporterte i april 2015 at kinesiske forskere ved Sun Yat-sen University i Guangzhou, i et annet verdens første eksperiment, redigerte «ikke-levedyktige» menneskelige embryoer med CRISPR-Cas9. «En kinesisk kilde som er kjent med utviklingen i feltet, sa at minst fire grupper i Kina forfølger genredigering i menneskelige embryoer,» uttalte magasinets nettside. Beijings tiltale mot Han ser derfor ut som et forsøk på å kjøle ned furoren og hindre det internasjonale vitenskapelige samfunnet i å undersøke Kinas aktiviteter videre.

Dessverre overbeviser Kinas fremskritt innen genredigering av menneskelige embryoer for supersoldater andre om at de må gjøre det samme. Snart vil det for eksempel være «Le Terminator.» Den franske regjeringen har nettopp gitt godkjenning for utvidede soldater. «Vi må være tydelige, ikke alle har de samme skruplene som oss, og vi må forberede oss på en slik fremtid,» erklærte fransk statsråd Florence Parly. Michael Clarke fra Kings College i London sa til Sun, den britiske tabloiden, at det nå er en biologisk konkurranse drevet av Kina. Vil vi snart, som International Society for Military Ethics har kalt det, ha et løp av «homo robocopus»? Hvis vi gjør det, vil ikke Kina være den eneste parten som får skylden. «Det som er mest urovekkende ved dette arbeidet er tha t Kina har hentet tilgang til CRISPR og avansert genetisk og bioteknologisk forskning, takket være deres forhold til USA og andre avanserte vestlige nasjoner, »sa Weichert til Gatestone denne måneden. «Amerikanske forskningslaboratorier, bioteknologiske investorer og forskere har alle forsøkt å gjøre forskning og gjøre forretninger på Kinas spirende biotekniske arena eksplisitt fordi de etiske standardene for forskning på dette sensitive problemet er så lave.

«Dette vil vise seg å være en langsiktig strategisk trussel mot USA som få i Washington, på Wall Street eller i Silicon Valley forstår,» sier Weichert og viser til Kinas raske våpenisering av bioteknologi. Kinas regime har ikke etikk eller anstendighet, er ikke bundet av lov og har ikke en følelse av tilbakeholdenhet. Det har imidlertid teknologien til å starte en helt ny art av genetisk forbedrede, gåsestegende mennesker. 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler