Polop, Alcoy og Castalla med full nedstengning

Presidenten for Generalitat, Ximo Puig, har dukket opp i ettermiddag for å kunngjøre de nye restriksjonene som vil gjelde for Valenciaregionen i møte med økningen i nye tilfeller av coronavirus. Puig har kunngjort at til sammen 26 kommuner vil være nedstengt i 14 dager fra neste torsdag 7. januar. I provinsen Alicante gjelder dette for: Alcoy, Castalla og Polop; i provinsen Valencia: Llíria, Massanassa, Ayora, Utiel, Sedaví, Sollana, Guadassuar, Oliva, Daimús, Canals, Benigànim, Xàtiva, Moixent, Ontinyent, Cheste, Sinarcas, Anna, Quatretonda, Bonrepòs i Mirambell; i provinsen Castellón: Borriol, Atzeneta del Maestrat, Soneja og Jérica.

I tillegg vil følgende tiltak bli brukt i disse kommunene:  Stenging av sosiale sentre som kasinoer eller klubber. Stenging av barer, restauranter og serveringssteder, unntatt de som serverer mat. Treningssentre og sportssentre er stengt. Stenging av parker og hager. Kapasiteten til bisettelser, begravelser og begravelsesseremonier er begrenset til 15 personer utendørs og 10 innendørs. Bryllup, dåp og nattverd er begrenset til 15 personer utendørs og 10 innendørs.

Følgende gjelder for hele Valenciaregionen:  Stengning av Valenciasregionens grenser er forlenget til 31. januar. Portforbudet for natten er fra torsdag kl. 22.00. Serveringsvirksomheten  stenger kl 17:00. Røyking er forbudt på terrassene til etablissementene, og maksimalt antall personer per bord er redusert til fire. Det er redusert til 30% av kapasiteten i alle butikker. Antall personer med sosiale møter er fortsatt seks. 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler