Facebook innrømmer sensur

Senator Josh Hawley (R-Mo) fikk Marc Zuckerberg til å innrømme at Facebook samarbeider med Google og Twitter om sensur på nett, selv om Zuckerberg forsøkte å begrense det til terror og mer sikkerhetsrelaterte forhold. Hawley sa han hadde informasjonen fra en varsler som var kjent med programmene.

 Hawley sa at en tidligere Facebook-ansatt «med direkte kjennskap til selskapets innholdsmoderasjonspraksis» kontaktet kontoret hans om en «intern plattform kalt Tasks som Facebook bruker for å koordinere prosjekter, inkludert sensur.» «Plattformen gjenspeiler også sensurinnspill fra Google og Twitter,» påsto Hawley. «Facebook kommuniserer med sine kolleger på Twitter og Google og legger deretter inn disse selskapenes forslag om sensur på oppgaveplattformen, slik at Facebook kan følge dem opp  og effektivt koordinere sensurarbeidet.»

Facebook bruker også et annet program kalt Centra som kartlegger en persons bevegelser på internett, uavhengig av Facebook. Hawley sa at  Centra er nevnt i varslerklagen. Klagen hevdet at Facebook brukte Centra «til å spore brukerne, ikke bare på Facebook, men over hele internett.» «Centra merker forskjellige profiler som en bruker besøker, deres mottakere av meldinger, deres tilknyttede kontoer og sidene de besøker på nettet som har Facebook-knapper,» sa Hawley. «Centra bruker også atferdsdata for å overvåke brukernes kontoer, selv om de er registrert under et annet navn.»

Facebook bekreftet overfor FOX Business at plattformen brukte Centra til å  sentralisere og hjelpe etterforskningen av komplekse emner som koordinert uautentisk oppførsel. Senator Thom Tillis, RN.C., presset Zuckerberg videre på emnet og ba ham ta opp bekymringer om hvordan systemer som Tasks «kunne brukes på tvers av plattformer for å tvinge fram visse resultater.» Facebook-grunnleggeren innrømmet at «koordinering spesifikt om politikk eller håndhevelsesvedtak kan være problematisk.» «Det vi gjør er å dele signaler rundt potensielle skader som vi ser,» som terrorisme og utenlandsk innblanding. Zuckerberg gjentok at hvert selskap ville ta sine egne respektive moderasjonsbeslutninger, som han sa var «veldig annerledes enn å si at selskapene koordinerer for å finne ut hva politikken skal være.»

 Under den samme høringen  innrømmet Twitter-sjef Jack Dorsey nok en gang, på en høring av rettsutvalget i Senatet om «Breaking the News: Censorship, Suppression, and the 2020 Election», at sensurering av New York Post-historien om Hunter Biden-skandalen «var feil.»  Bortsett fra at det ser ut til å ha virket .  I hvertfall som det ser ut nå. med Biden som har blitt kåret til valgvinner av diverse nyhetsbyråer. Twitter fjernet kontoen til New York Post for å hindre dem i å informere om historien om funnet av en laptop full av kompromitterende opplysninger angående Bidens sønn Hunter og den tidligere visepresidenten. Men alt står i stampe i påvente av Trumps kamp i rettssystemet. Med mindre Trump kan trekke nok domstolsseire i siste øyeblikk, kostet utvilsomt  Twitter og Facebook Trump valget.

De gjorde det begge ved å skjule Hunter Biden-historien. En meningsmåling etter valget utført av McLaughlin & Associates viste at mer enn en tredjedel (36 prosent) av Biden-velgerne ikke engang visste om skandalen. Undersøkelsen fra Media Research Center sa at hans velgere ikke var klar over påstandene om at Biden og hans sønn hadde økonomiske bånd til det kommunistiske Kina.   Tretten prosent av disse velgerne ville vært nok til å snu valget for Trump. Det utgjør 4,6 prosent av de totale stemmene til den tidligere visepresidenten. De sa at de ikke hadde stemt på Biden hvis de hadde visst om det. Det ville sannsynligvis ha forskjøvet nok stemmer til å koste Biden valgkollegiet.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler