Nye tiltak på vei

Presidenten for Generalitat, Ximo Puig, har kunngjort at det imorgen fredag vil komme  nye tiltak for å stoppe økningen av koronaviruspandemien i Valencia, relatert til områdelukking av kommuner og begrensninger i sosiale møter.

Puig har i uttalelser til media samlet av Efe antydet at han har innkalt til  ​​et møte i   Centro de Coordinación Operativa Integrada (Cecopi), der regjeringsdelegasjonen i regionen og sikkerhetsstyrkene også deltar, for å analysere situasjonen av pandemien og vedta «komplementære tiltak». Presidenten har forsikret at «obligatoriske» eller «improviserte» tiltak ikke vil bli vedtatt, og på spørsmål om en nedleggelse av hotellvirksomheten vil bli vurdert, indikerte han at de «mest hensiktsmessige» tiltakene vil bli vedtatt og tar hensyn til den «sosiale og økonomiske virkeligheten «av samfunnet. Puig har insistert på at vi må handle «med ro» og uten å «improvisere», og forklarte at morgendagens møte vil tjene til  » å begrense noen kommuner», og å vedta tiltak knyttet til sosiale sammenkomster, som for tiden er begrenset til seks personer i både offentlige og private rom.

Puig kunngjorde tirsdag at områdelukkingen av Valenciaregionen ble utvidet med en uke til for å prøve å stoppe pandemien. I tillegg til denne inneslutningen er det 25 kommuner i provinsen med forskjellige restriktive tiltak på grunn av deres høye forekomst av smitte. Imidlertid er det lokaliteter hvor antall infeksjoner fortsetter å øke, som Elda og Petrer. I mellomtiden fortsetter pandemien å ekspandere i provinsen Alicante, som i går opplevde en svart dag, med elleve døde fra covid. Du må tilbake til midten av april for å finne et så høyt dødstall. I hele   Valencia-regionen døde 21 mennesker av covid det siste døgnet, hvorav fire var beboere på sykehjem.

Når det gjelder nye infeksjoner, har provinsen Alicante registrert 596 nye de siste timene, og i hele Valencia har det vært 1804 nye infeksjoner bekreftet ved PCR-test eller gjennom antigentester, som plasserer det totale antallet positive i regionen til 67.351 personer. Av de 35 utbruddene som ble oppdaget de siste timene i Valencia, finner vi ni i provinsen Alicante, det store flertallet fra sosiale sammenkomster eller innen familie. Det er nye utbrudd i Benidorm, Rafal, Almoradí, Torrevieja, Albatera, Dénia, Alcoy, Elche og Muro.

Situasjonen på provinsens sykehus er fortsatt  intens etter den kraftige økningen i forrige uke. For øyeblikket er det 456 mennesker på helsestasjonene i Alicante, fire flere enn dagen før. Det er 73 pasienter på intensivavdelinger, det samme antall som  tirsdag. Siden den siste oppdateringen har det blitt registrert 1.264 utskrivninger, så det totale antallet mennesker som er kurert siden pandemien startet, ligger på 62.448:  Det er det for tiden 13 187 aktive tilfeller, noe som representerer 17 % av det totale positive.

De siste regionsregjeringene som har iverksatt nye  tiltak er Cantabria, Murcia og Galicia. Den kantabriske regjeringen har bestemt en perimetral inneslutning av alle kommunene og stenging av innendørs barer og restauranter . Servering  på fortauskafeer vil fortsatt være tillatt. Murcia har i mellomtiden beordret serveringsbransjen å stenge, med bare take-away eller hjemlevering av mat tillatt. Den galisiske regionale regjeringen har gjort det samme, men bare i 60 av kommunene, som berører 60% av befolkningen.

Spania har lagt til 7.100 dødsfall av koronavirus til den offisielle statistikken siden juli. Dette tilsvarer 15 dødsfall per 100.000 innbyggere – den tredje høyeste dødeligheten per 100.000 innbyggere i Europa. I Tyskland er dette tallet 10 ganger lavere, og i Italia er det bare en tredjedel av prisen i Spania. Portugal (åtte), Frankrike (ni) og Belgia (12) er de europeiske landene med den nærmeste dødeligheten per 100 000 innbyggere. Dessuten rapporterte Spania i gjennomsnitt 150 daglige dødsfall relatert til Covid-19 i forrige uke, noe som gjorde viruset til den viktigste dødsårsaken. De eneste to europeiske landene med høyere dødsfrekvens for koronavirus per 100.000 innbyggere er Romania og Tsjekkia, som begge så et relativt lavt antall dødsfall i den første bølgen av pandemien mellom mars og juni. Men antallet koronavirusofre må vurderes med omhu: Tallet Spania rapporterer til europeiske institusjoner er basert på informasjon fra Helsedepartementet, som har hatt pågående problemer med underrapportering og forsinkelser i varslingen. Helsedepartementets offisielle dødstall er for eksempel 30% lavere enn antallet rapportert av Spanias regioner.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler