Trump mot Google

President Donald Trump trapper opp kritikken mot amerikanske nettgiganter og ber dem være «forsiktige». – Google og Twitter og Facebook – de tråkker virkelig i svært, svært vanskelig terreng, og de må være forsiktige, sa Trump da han tirsdag snakket med journalister i Det hvite hus. I forrige uke kritiserte Trump sosiale medier for det han mener er undertrykking av konservative stemmer. Tirsdag kritiserte han Google på Twitter. Her hevder han at selskapets søkemotor er manipulert for å favorisere nyheter fra venstreorienterte medier. Han anklager også Google for å hindre at positive historier om hans administrasjon dukker opp. – Google og andre undertrykker stemmene til konservative og skjuler informasjon og nyheter som er bra. De kontrollerer det vi kan og ikke kan se. Dette er en veldig alvorlig situasjon, og vil bli håndtert! skriver Trump på Twitter.

Google avviser presidentens påstand om at selskapets søkemotor har en politisk slagside. Trump mener at Google ikke lar konservative meninger slippe til på samme linje som mer venstreorienterte. Han anklager også selskapet for å manipulere  nyhetsstrømmen slik at positive historier om hans administrasjon ikke dukker opp. – Søk blir ikke brukt for å skape en politisk agenda, og vi skjevfordeler ikke resultatene våre i retning av en politisk ideologi, skriver en talsmann for selskapet i en epost.  Så blir det opp til brukeren å avgjøre…

 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler