Full forvirring omkring regjeringsplan

Etter at Euro Weekly News publiserte en saklig artikkel om en samtale mellom en reporter og to regjeringsministre som beskrev  hvordan planer ville bli satt i verk i tilfelle   coronavirus-tallene i Spania fortsetter å eskalere, har dette skapt masse uro på sosiale medier.  Artikkelen, som Aktuelt Spania referer til,  sier klart at Spania er satt til å gå inn i tre  faser hvis viruset fortsetter å spre seg over hele Spania, hvorav fase 1 er den mildeste og fase 3 medfører full lockdown. Artikkelen finner du her: https://www.euroweeklynews.com/2020/08/09/spain-set-to-lockdown-friday-the-18th-september-with-three-phase-system-closing-borders-with-france-portugal/

Det artikkelen gjorde, var å avsløre planene som ble gjort av den spanske regjeringen for i tilfelle og hvordan to ministre forklarte planene om hvordan en utarbeidet plan blir laget i tilfelle av at COVID-19 fortsetter å spre seg over Spania innen fredag ​​18. september. Artikkelen har ført til så mye ståhei at regjeringsapparatet i Madrid ble koplet inn.

Spanias regjering har vært i direkte dialog med Euro Weekly News, men da avisen  presset dem om de ønsker å benekte  innholdet i artikkelen, er det endelige svaret:  «Ingen kommentarer, vi ønsker ikke å diskutere noe av dette videre, vårt fulle svar og det offisielle svaret er ingen kommentar.»  Hvilke slutninger man skal trekke ut av et slikt svar, ber avisen sine lesere selv avgjøre. For vår del oppfatter vi svarer mer som en bekreftelse på at slike planer er laget. Og hvorfor skulle to regjeringsmedlemmer fortelle dette om det ikke var substans i historien? https://www.euroweeklynews.com/2020/08/09/reactions-run-wild-amongst-expats-on-spains-costa-del-sol-costa-blanca-on-social-media-over-lockdown-plans/

AV:TOM BJØRNØ

Relaterte artikler