Rekordmange nye smittede globalt

photo of outer space

En tydelig frustrert Generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus i Verdens helseorganisasjon (W.H.O.) advarte mandag om at den globale kinesiske koronavirus-pandemien forverrer seg og går ikke tilbake, og sa til land som løsner opp på sine lockdowns om aktiv overvåking og sporing av infiserte i befolkningen. WHO. ga advarselen da Moskva løsnet opp sine strenge regler i kampen mot viruset. Med mer enn 485 000 tilfeller har Russland det tredje høyeste antallet bekreftede infeksjoner etter USA og Brasil. Mens store deler av Europa, sammen med Asia og USA gjenåpner sine samfunn, rapporterer W.H.O.   om rekordmange nye tilfeller av coronavirus globalt, og brukte det som bevis for advarselen om  at landene fortsatt må være forsiktige. Generaldirektør Ghebreyesus sa at det var rapportert om 136.000 tilfeller i løpet av det siste døgnet, «mest på en dag så langt,» med flertallet av dem i Amerika og Sør-Asia. Selv om situasjonen i Europa forbedrer seg, forverres den globalt, sa han til journalister. Ser vi på dødsfall pr million innbyggere er Belgia værst ute med 830, foran Storbritannia (602) og Spania (580).  Italia, Sverige og Frankrike følger deretter. 

AV:TOM BJØRNØ

Relaterte artikler