Gamlingene har skylda!

Finansministeren Jan Tore Sanner sin beskjed om at Norge må kutte i velferdsbudsjettet var ventet. Det koster å forsørge, utdanne og integrere et høyt antall flyktninger uten språk, kompetanse og forutsetninger for å komme inn på det norske arbeidsmarkedet. Det er elefanten i rommet få politkere vil se.

Som nyslått finansminister begrunnet Sanner innstramminger på statsbudsjettet med at det blir flere eldre og pensjonister i landet. Dette er jo bare sprøyt. De kommende pensjonistene har spart og betalt inn pensjonsavgift gjennom hele arbeidslivet. Historisk sett har ledigheten i Norge vært lav. Det ble forykket da de forskjellige regjeringer har sluppet inn hundretusener med migranter.

For innvandrere fra OIC-landene (land som er medlem av Organisasjonen for islamsk samarbeid) ligger sysselsettingsgraden eksempelvis på rundt 50 prosent etter 7 års botid i Norge. Landet har brukt 65,8 mrd over en ti-årsperiode på Introduksjonsprogrammet som skulle få migranter i jobb. I dag er kun 5600 av 182 703 som har vært gjennom programmet i arbeid – slå den!

Det må betegnes som fullstendig mislykket bruk av nesten 66 milliarder kroner. Dette kunne vært penger som virkelig fikk eldreomsorgen til å skinne, slik Jens Stoltenberg løgnaktig lovet sine velgere. Nå er det altså det høye antallet pensjonister og eldre som får skylda og er årsaken til belastningen av velferdsbudsjettet og de påfølgende kuttene. At mennesker etter et langt arbeidsliv vil koste samfunnet når de etter hvert blir pensjonister og får større behov for helsehjelp, er en selvfølge. Det er derfor de har betalt inn til fellesskapet gjennom et arbeidsliv. Det er derfor vi har denne ordningen. Den logikken ligger tydeligvis for høyt for landets nye finansminister. 

Det var smart av Frp å forlate regjeringen. Nå ser vi hva Høyre kan finne på når de slipper å ta hensyn til Siv & Co. Velgerne er ikke så dumme som Sanner og Solberg innbiller seg. Derfor raser Høyre ned og Frp opp på målingene. Om ikke lenge er Frp landets nest største parti. Noen nye tabber fra Støre og litt intern slåsskamp på Youngstorvet nå, så kan det skje at Frp kommer tilbake til gamle høyder, som under Hagens glanstid. Forskjellen nå er at partiet har 6 års erfaring som et styringsdyktig parti. Stemningsskiftene i politkken er sannelig fascinerende.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler