“Balconades”

Bilde fra fjorårets «Balconades»

Alfàs del Pi er vert frem til 30. september for utstillingen “Balconades”, et initiativ fra nabobyen Altea som allerede er i sin tjuende utgave. Dette året består utstillingen av 52 lerreter, laget av kunstnere og amatører av forskjellige nasjonaliteter. Fram til slutten av måneden vil de henge på utsiden av fasader og balkonger til husene i den gamle Alfasino-byen, i gater som Federico García Lorca, Baldons, Tinent Seguí, Ametler Amarg, El Gall, Major eller la Plata.

I ti år har l’Alfàs del Pi blitt hovedkvarter for denne store utstillingen av utekunst, malt på store lerreter (1’60 x 1’40 meter) og av alle stiler. Arbeidene har blitt stilt ut fra midten av juli til slutten av august i Altea. I september reiser “Balconades” til Alfàs del Pi, og i oktober besøker utstillingen Agost kommune og til slutt, i november, avslutter den sin tur i Benimantell.

Fra departementet for kultur i Alfàs del Pi har kulturråden Mayte García ønsket å invitere alle innbyggerne og besøkende i kommunen til å utforske de forskjellige gatene i gamlebyen og nyte denne fantastiske utendørsutstillingen. En fantastisk unnskyldning for å møte venner og familie og bli kjent med kunsten i det historiske hjertet av Alfàs, understreket Garcia etter åpningsseremonien, der lokale myndigheter, kunstnere og innbyggere i kommunen deltok.

For å publisere de forskjellige arbeidene som blir utstilt, er det gitt informative brosjyrer der plasseringen og tittelen på hvert verk er detaljert, samt kunstnerens navn navn. De er tilgjengelige for alle innbyggere i de viktigste offentlige bygningene i L’Alfàs.

Relaterte artikler