DEN SJETTE INTERNASJONALE DAGEN I LA NUCIA

En suksess hele veien

Søndag, 7. april var under en god stjerne. Det strålende været  og et lovende syv timers non-stop-program tiltrakk mer enn 10.000 besøkende til sportsanlegget Camillo Cano i La Nucia. 37 land deltok på  den VI. Internasjonale Dagen La Nucia og bidro med musikk, dans og sang på scenen i tillegg til kunsthåndverk og eksotiske godbiter på de forskjellige stands. Bart Gommans, rådmann for utlendinger, har enda en gang gjort en fantastisk jobb som organisator av denne multikulturelle festen.

Som hvert år, ble den Internasjonale Dagen åpnet med et stort opptog av alle deltakende nasjoner, i år med en folkloregruppe fra Russland  i spissen. Bernabé Cano, ordføreren i La Nucia, Bart Gommans og flere rådmenn, og konsulene fra Holland, Sverige, Norge, Tyskland, Brasil, Bulgaria og visekonsulen fra Storbritannia var med på opptoget. Spania ble representert ved ”Majorals 2019-Comissió La Traca og Fiestadronningen Jero Arranz Lledó og hennes “damas”.

Norge ble representert ved  den Norske Klubben Costa Blanca og Den Norske Frivilligsentralen. Algeria, Syria og Vietnam var med for første gang. For ikke å glemme flere veldedighetsorganisasjoner og noen representanter fra den internasjonale pressen fra Marina Baixa som Hallo, CBN og  Aktuelt Spania, som presenterte seg på den Internasjonale Dagen La Nucia.

I år var det alt i alt 53 stands i den store idrettshallen ”Pabellón Municipal Camilo Cano”. Smilende ansikter og en god stemning var bevis på at deltakerne og besøkende storkoste seg  på festen. 

På scenen imponerte mange dyktige dansere og artister i sine fargerike, eksotiske bunader. Kubanske Lázaros’ musikalske ytelse ga festen et spesielt preg på slutten. Mange danset til rytmer av salsa, merengue, bachata, mambo osv. og ville ikke gå hjem enda.

Det var en vellykket fest hvor du kunne møte dine spanske og internasjonale naboer fra La Nucia, lære om hverandres kulturer og tradisjoner. Det var et møte mellom mennesker som ville dele gledene i livet.  Og det var kanskje her og der også en dypere  samtale hvor det vistes  bekymringer fra personer som kommer fra land med vanskelige politiske og økonomiske forhold. Det medmenneskelige samspillet, forståelse, medfølelse, toleranse og integrasjon burde ikke være tomme ord. Det ukjente skaper frykt og fordommer. 

La Nucia har for tiden rundt 19.000 innbyggere, 43% av dem er utlendinger fra 85 forskjellige land. Ordfører Bernabé Cano  satser på integrasjon og den Internasjonale Dagen La Nucia er en vellykket måte å nærme seg  dette målet.

Tekst: Karin Eickel-Hermanrud

foto: Karin Eickel-Hermanrud/tom bjørnø

Relaterte artikler