FOTBALLAGET CADETE A fra Alfaz med på Norway Cup

Fotballaget med “støttespillere”

Den norske kolonien i Alfaz del Pí er stolt av ”sitt ” fotballag som  fotballklubben i Alfaz del Pí sender nordover til Norway Cup, i år for femte gang. I alle disse årene har Marit Gjelsten og mannen hennes Juan  stått bak  organiseringen. De har gjort det mulig med hjelp fra den norske kolonien. Ungdommene har fått en uforglemmelig opplevelse. 

Norway Cup  i Oslo er verdens største fotballturnering for barn og ungdom, for gutter og jenter i alderen mellom 10 og 19 år. Denne 6-dagers sportsfestivalen som ble startet i 1972, tiltrekker hvert år  mellom 1600 og  2200 lag fra 50 til  60 land.

I år holdes Norway Cup fra 27. juli  til 3. august. Det er 15 gutter fra Alfaz del Pí i alderen mellom 15 og 16 år som  jobber hardt for å komme seg til Norway Cup-turnering 2019. 

30. mars inviterte fotballaget fra CF L´Alfàs del Pí, med foreldrene i spissen, til en fest i Den Norske Klubben Costa Blanca (DNKCB). Det inkluderte spansk mat av det beste, tapas, paella, dessert og kaker, helt gratis. Målet var å skaffe finansielle midler for å gjøre denne reisen mulig. Klubbhuset ble stappfullt. Deltakerne ble mottatt av klubbleder Arne Flaten.  Blant deltakerne var også Martine Mertens, rådmann for utenlandske residenter og Elisabeth Marandi. Det ble loddsalg, underholdning og  veldig god stemning. Alt i alt fikk de inn 2000 euro pluss en donasjon på 600 euro fra DNKCB til inntekt for prosjektet.

Aktuelt Spania fikk anledning til å snakke med Pepe Resina, første trener av fotballaget,  og  med Gabriel Chiquini, den andre treneren, samt Paco Llorens og Yuri Souto som også blir med på Norway Cup. Resina forteller at fotballspillerne til laget Cadete A har trent i seks år, spiller på et høyt nivå og har erfaring fra turneringer i San Sebastián, Valencia, Albacete og Madrid. Spillerne trener hver mandag, onsdag og fredag  èn og en halv time og skal få en spesiell trening fra 1. til 26. juli.

Ikke alle spillerne er spanjoler, det er en italiensk, en marokkansk, en argentinsk, en spansk/hollandsk og en norsk fotballspiller i laget.  Og det er en god lagånd og et godt samhold. ”Guttene er entusiastiske over reisen til Norway Cup i Oslo som koster rundt 18000 euro”, sier treneren Resina.  ”Det er veldig spennende å delta i en  turnering i et annet land, å se litt av Norge, å treffe folk, å få nye venner, å bli kjent med  kulturen”, sier Daniel, en av fotballspillerne.

Den norske Kevin Haugen kom for ett og et halvt år siden til Alfaz del Pí. Han mener at det blir gøy å delta på Norway Cup og å treffe ungdom fra mange forskjellige land. Da skal vi praktisere engelsk”, smiler han. Hans foreldre vil hjelpe fotballaget fra Alfaz del Pí  med råd og organisering  (det daglige) under oppholdet i Oslo. 

”Vi gir vårt beste!” I dette er alle fotballspillere enige.  Og det er mange spanjoler og nordmenn som krysser fingrene og  sier ”Lykke til !”

Tekst og foto: Karin Eickel-Hermanrud

Relaterte artikler