Farlig krise mellom India og Pakistan

Vrakdel fra et av de indiske jagerflyene som skal ha blitt skutt ned av Pakistan.

Pakistan skjøt ned to indiske jagerfly på onsdag, sier en talsmann for de væpnede styrker i Pakistan, en dag etter at indiske krigsfly angrep mål i Pakistan. Hvis det stemmer vil det være en ytterligere opptrapping av en spent situasjon.

Ett av flyene falt ned på indisk side og det andre på pakistansk side, hvor piloten ble tatt til fange, sier sjefen for Pakistans flyvåpen. India sier at to av deres piloter omkom da et indisk fly styrtet på deres område. Det skjedde etter at tre pakistanske fly kom inn i indisk luftrom og ble jaget tilbake. Alle flyplasser i indisk Kashmir er stengt pga disse hendelsene.

Pakistansk artilleri åpnet tirsdag kveld ild 15 steder langs grensen som skiller de to landene i Kashmir. India besvarte ilden. Det synes som om Pakistan ønsker å markere at det ikke bærer noen skyld for selvmordsangrepet på den indiske basen i Kashmir hvor minst 44 soldater ble drept. Så lenge Pakistan ikke gjør noe med terrorgruppene, men lar dem operere fritt, har Pakistan en granat mellom hendene som når som helst kan eksplodere. Pakistan og India besitter begge atomvåpen.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler