Molde FK vil til topps i år

Aktuelt Spania har fulgt Molde Fotballklubb og Ole Gunnar Solskjær i flere år. Så også i år. Laget kom til Spania i Januar, der de trente og spilte en kamp mot russiske CSKA Moskva. Vi ble imponert over Moldelaget i årets første treningskamp, spesielt i 1. omgang. Da tok laget også ledelsen. Selv om de tapte til slutt 2-1, syntes vi denne kampen var oppløftende. Husk at CSKA var laget som påførte Real Madrid lagets største internasjonale nederlag på hjemmebane noen gang, med 3-0, så sent som i desember 2018. En måned senere sliter de med å slå et Moldelag uten kamptrening. 

Etter kampen tok vi en prat med trener Erling Moe og innkjøpsansvarlig Snorre Strand. Ja, det er optimisme å spore. Denne gangen skal alle kluter settes inn for å riste Rosenborg ned fra tronen. En rekke nye spillere har signert den siste tiden. Kristoffer Haraldseid blir Molde-spiller i fire år, han kommer fra Haugesund. Midtstopperen Martin Bjørnbak kommer fra Bodø/Glimt, og  Eirik Ulland Andersen, tar turen fra Strømsgodset.    Fredrik Sjølstad har de to siste sesongene  spilt på midtbanen til Kongsvinger IL, nå blir det Molde.

I tillegg trener tidligere Lillestrøm-stjerne Mathis Bolly med klubben. – Mathis er en spiller vi har hatt under lupen i flere år, og en vi kjenner godt til gjennom det han gjorde i både Lillestrøm og i Tyskland. Nå har han vært ute med skade en god stund, men er nå i utgangspunktet medisinsk frisk og klar til å komme i gang med trening, fortalte Erling Moe. Bolly er kjent for sin enorme hurtighet. 

Men vel så interessant som hva som skjer på spillesiden, er hva som skjer på benken. Ole Gunnar Solskjær har hatt en ubeskrivelig suksess i Manchester United, og vikarjobben blir etter alle solemerker permanent. Det betyr at Erling Moe igjen rykker opp som treneransvarlig, noe han også gjorde med stor suksess etter at Tor Ole Skullerud fikk sparken, etter at Solskjær prøvde seg i Cardiff. 49-åringen har vært med i Moldes trenerteam fra 2005, og vi tror ikke tilhengerne trenger å bekymre seg.  Molde får en knalltøff serieåpning mot Sarpsborg 08 borte 31. mars. Får de med seg tre poeng herfra, er listen lagt.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler