Asylsøkere lyver på alderen

Den østerrikske regjeringen har gitt ut statistikk som viser at det  i 2017 var fire av ti innvandrere som løy ved å hevde at de var mindreårige, for å få bedre sjanse til å få asyl.

Statistikken kommer etter at medisinske tester viste at 347 innvandrere av 867 som ble flagget som potensielt voksne, ble funnet å være minst 18 år eller eldre, rapporterer «Kronen Zeitung». De asylsøkere som ble utsatt for medisinske undersøkelser, inkludert røntgen- og fysiske, dental- og radiologiske tester, kostet de østerrikske skattebetalerne 1,2 millioner euro. Resultatene følger lignende tester gjort i 2015 og i 2016 hvor nesten tusen innvandrere ble funnet i å lyve om sin virkelige alder.

Innvandrere har også vært involvert i flere høyprofilerte forbrytelser i både Østerrike og Tyskland, der noen byer, som Hamburg, har funnet ut at opptil halvparten av de «mindreårige» asylsøkere er over 18 år. Den mest kjente saken er en migrant som hevdet å være mindreårig og fulgte opp med å myrde en ung kvinne, den tyske studenten Maria Ladenburgerden. Prøver beviste at han var  voksen, og hans egen far hevdet at Khavari var 33 år gammel.

Tidligere i måneden ble en annen ung jente, 16 år gammel Manuela K., funnet død i byen Wiener Neustadt, oppdaget under en haug av blader av sin egen mor. En syrisk innvandrer Yazan A., som hevder å være 19 år gammel, ble arrestert kort tid etter og innrømmet  mordet.

Østerrikske myndigheter sier at de vil gjennomføre prøver for å avgjøre om Yazan A. faktisk er så ung som han hevdet. Blir han eksaminert som voksen over 21 år, vil maksimumsstraffen øke fra 15 år til livsvarig fengsel.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler